Skip to main content
20 December 2022 07:55

Νέες πωλήσεις μετοχών της Tesla από τον Musk

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, πούλησε άλλες 22 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας.

Η τελευταία πώληση αυτή, ανεβάζει το σύνολο των μετοχών της Tesla που έχει πουλήσει o πολυδισεκατομμυριούχος από το περασμένο έτος σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τις τελευταίες πωλήσεις μετοχών δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, παρόλα αυτά φαίνεται πως συνδέεται με τα αυξημένα καθήκοντα που αναλαμβάνει στη διοίκηση του Twitter. Άλλωστε, τον περασμένο μήνα ο Musk αποκάλυψε ότι είχε πουλήσει 19,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας. Πάντως, ο Musk παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla με μερίδιο 13,4%.

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή της Tesla καταγράφει μία από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ αυτών των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών αυτοκινήτων και εταιρειών τεχνολογίας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται σκεπτικοί αναφορικά με το εάν ο Musk μπορεί να συνεχίσει την επιτυχή καθοδήγηση της εταιρείας μετά την εξαγορά του Twitter.

Στις 14 Δεκεμβρίου, η αξία των μετοχών της Tesla, που είναι εισηγμένες στον δείκτη Nasdaq στη Νέα Υόρκη, έκλεισε κάτω από τα 500 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από το 2020.

Τεύχος 197

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ