Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 January 2024 07:58

Νέες οθόνες από τη Samsung

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τις τελευταίες προσθήκες στις σειρές οθονών QLED, MICRO LED, OLED και Lifestyle στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CES 2024. Η ανακοίνωση συμπίπτει με την εποχή των AI οθονών, μέσω της παρουσίασης ενός επεξεργαστή AI επόμενης γενιάς, ο οποίος θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των δυνατοτήτων των «έξυπνων» Samsung οθονών. Εκτός από τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και ήχου, οι νέες προσθήκες προσφέρουν στους καταναλωτές λειτουργίες που ενισχύονται από τεχνητή νοημοσύνη και προστατεύονται από το Samsung Knox, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση του τρόπου ζωής του καθενός.

Διπλάσια AI επίδοση για μια βελτιωμένη ποιότητα εικόνας στις Neo QLED 8K: Οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED 8K και 4K της Samsung προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο από ρεαλιστική ποιότητα εικόνας και εκπληκτική τεχνολογία ήχου, όπως και μια πλούσια σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών. Στον πυρήνα της, η Neo QLED 8K 2024 διαθέτει τον τελευταίο και πιο καινοτόμο επεξεργαστή τηλεόρασης της Samsung: τον NQ8 AI Gen3, με μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) διπλάσια από αυτή του προκατόχου του. Επίσης, ο αριθμός των νευρωνικών δικτύων έχει οκταπλασιαστεί, από 64 σε 512, επιτρέποντας σε όλα τα στοιχεία της οθόνης να εμφανίζονται με υψηλή ευκρίνεια. Χάρη σε αυτόν τον προηγμένο επεξεργαστή, η σειρά 2024 είναι εξοπλισμένη με σημαντικές αναβαθμίσεις απόδοσης.

Η σειρά Neo QLED φέρνει μια σειρά χαρακτηριστικών ποιότητας εικόνας και βελτίωσης του σχεδιασμού, όπως:

8K AI Upscaling Pro στην QN900D: Αξιοποιεί τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3 για βελτιωμένη αναβάθμιση 8K, ενισχύοντας το περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης, ώστε να εμφανίζεται σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση.

AI Motion Enhancer Pro: Επιλύει κοινά προβλήματα σε αθλητικό περιεχόμενο – όπως η παραμόρφωση της μπάλας κατά την κίνησή της – κατά τη διάρκεια παρακολούθησης αθλητικών αγώνων υψηλής ανάλυσης, βάσει της δυνατότητας που υποστηρίζεται από τον NQ8 AI Gen3. Η λειτουργία εντοπίζει αυτόματα τον τύπο του αθλήματος και χρησιμοποιεί βαθιά εκμάθηση (deep learning), για να εφαρμόσει το σωστό μοντέλο ανίχνευσης και απόδοσης της κίνησης της μπάλας.

Real Depth Enhancer Pro: Προσθέτει λεπτομέρειες σε σκηνές που κινούνται γρήγορα, χρησιμοποιώντας AI για ακριβή έλεγχο. Ανιχνεύοντας το μέρος μιας σκηνής στο οποίο θα εστιαζόταν φυσικά το ανθρώπινο μάτι και φέρνοντάς το στο προσκήνιο, οι εικόνες εμφανίζονται πιο ζωντανές και τρισδιάστατες.

Infinity Air Design: Συμπληρώνει την εκπληκτική ποιότητα εικόνας της Neo QLED 8K με οθόνη μόνο 12,9 χιλιοστών σε βάθος όσον αφορά στην QN900D 65 ιντσών, επιτρέποντας μια καθηλωτική εμπειρία θέασης που εστιάζει στην υψηλή ανάλυση και στην εξαιρετική ποιότητα ήχου. Προσφέρει, επίσης, ένα καταπληκτικό εφέ «καθρέφτη», στο οποίο η τηλεόραση φαίνεται να αιωρείται στο περιβάλλον της.

Η απόδοση των Neo QLED 8K ολοκληρώνεται από την εκπληκτική ποιότητα ήχου, που ανταγωνίζεται την 8K ποιότητα της εικόνας στην οθόνη.

2024 QSymphony: Επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν πολλά ασύρματα ηχεία και ένα soundbar σε τηλεόραση ή προβολέα για φανταστικό συγχρονισμό ήχου σε εκπομπές, ταινίες και μουσικές playlists.

Active Voice Amplifier Pro: Ένας ενισχυτής διαλόγου AI που χρησιμοποιεί τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης (deep learning), για να βελτιώσει σημαντικά τους διαλόγους και τις φωνές στην οθόνη. Διαχωρίζει τις φωνές από τον συνολικό ήχο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν τους διαλόγους στην οθόνη σε οποιαδήποτε ένταση.

Τεύχος 424

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ