Skip to main content
6 June 2024 06:41

Νέα data centers για την Lancom

Η Lancom προχωράει στην ολοκλήρωση του 4ου Data Center της στην Κρήτη, ενώ επεκτείνει και αυτό στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέκταση του Balkan Gate που θα ενώσει την Ευρώπη με την Μέση Ανατολή. Οι εργασίες που ξεκινάνε σύντομα στην Κρήτη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2025, ή το αργότερο στο δεύτερο τρίμηνο. Όσον αφορά την επένδυση για την επέκταση του Balkan Gate στη Θεσσαλονίκη, στόχος της διοίκησης της Lancom είναι το data center να διαχειριστεί σημαντικό ποσοστό της κίνησης δεδομένων των Βαλκανίων, διεκδικώντας τα σκήπτρα που σήμερα κατέχει η Σόφια.

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, η Lancom κινείται δυναμικά, ενώνοντας τις δυνάμεις της στον στόχο να εξελιχθεί το νησί στη νότια πύλη της χώρας προς τα Βαλκάνια, αλλά σε σταυροδρόμι που θα προσφέρει καλύτερη όδευση από Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, μέσω των υποθαλάσσιων καλωδίων που έρχονται.

H ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών data centers, cloud και τηλεπικοινωνιακών υποδομών για επιχειρήσεις, βρίσκεται σε φάση αλματώδους ανάπτυξης την τελευταία διετία, επεκτείνοντας το αποτύπωμά της στην αγορά με στρατηγικές συνεργασίες, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Ελλάδα μπαίνει επιτέλους στον παγκόσμιο χάρτη διακίνησης δεδομένων.

Το Balkan Gate, το data center της Lancom στη Θεσσαλονίκη, θα διασυνδεθεί με τα μεγαλύτερα internet exchanges της Ευρώπης μέσω των συντομότερων φυσικών διαδρομών. Ως αποτέλεσμα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και επιχειρήσεις θα αποκτήσουν άμεση και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης, με ταχύτητες έως και 70% μεγαλύτερες σε σχέση με σήμερα.

ΤΕΥΧΟΣ 522

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ