Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 July 2024 06:45

Νέα υπηρεσία για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διαθέσιμοι μέσω του gov.gr είναι από τις 9 Ιουλίου περίπου 5.000 τίτλοι σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η νέα υπηρεσία παρέχεται για πτυχία πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών που έχουν απονεμηθεί από το 2022 και μετά. Ειδικά για τα τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών, Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και Βιολογίας, διατίθενται τίτλοι πρώτου κύκλου από το 2017 ή και νωρίτερα. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης γίνεται, έτσι, το 21ο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, του οποίου οι απόφοιτοι μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους μέσω του ptyxia.gov.gr.

Οι απόφοιτοι, αφού συνδεθούν με κωδικούς πρόσβασης TaxisNet και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους, μπορούν να εκδώσουν ψηφιακά αντίγραφα των πτυχίων τους, με μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr, διασφαλίζοντας τη γνησιότητα του εγγράφου. Με αυτόν τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τον τίτλο σπουδών τους ή και να τον εκτυπώσουν, ώστε να το καταθέσουν έγχαρτα.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα προστεθούν οι τίτλοι σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας, καθώς και του προπτυχιακού της Ιατρικής Σχολής.

ΤΕΥΧΟΣ 456

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ