Skip to main content
8 June 2023 06:52

Νέα υπηρεσία από το SHOPFLIX

Το SHOPFLIX συνεργάζεται με την South Pole, εταιρεία για την κλιματική αλλαγή, και γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στην προσπάθεια της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή, που προκαλούνται κατά την παραγωγική διαδικασία κάθε προϊόντος.

Η κλιματική αλλαγή και οι αλόγιστες εκπομπές άνθρακα, είναι παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν συλλογική δράση. Το SHOPFLIX ακολουθεί τις επιταγές του Conscious ecommerce, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή να συμβάλλει έμπρακτα στην αειφορία, ξεκινώντας από το καλάθι των αγορών του και δωρίζοντας ένα μικρό ποσό για τη χρηματοδότηση projects γύρω από την κλιματική αλλαγή.

Στο εξής, κάθε φορά που ένας πελάτης επιλέγει οποιοδήποτε προϊόν από τα 3,8 εκατομμύρια προϊόντα που διατίθενται στην πλατφόρμα του SHOPFLIX, υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο το ανθρακικό αποτύπωμα που προκύπτει, από την εξόρυξη, την παραγωγή, μέχρι και την μεταφορά του από το κέντρο παραλαβής. Ο πελάτης σε εμφανές σημείο στη σελίδα του προϊόντος, θα βλέπει την πράσινη «επιλογή» του ECOFLIX που δείχνει το ποσό που έχει υπολογιστεί, με βάση έγκυρα και αξιόπιστα πρότυπα.

Για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος κάθε προϊόντος χρησιμοποιείται η παρακάτω formula: {(Βάρος προϊόντος x συντελεστή εκπομπών C02) / 1000} x τιμή πώλησης για κάθε carbon credit.

Το SHOPFLIX με τη νέα του υπηρεσία ECOFLIX καλεί κάθε καταναλωτή να κάνει μια υπεύθυνη κίνηση, για το μέλλον όλων μας.

Τεύχος 301

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ