Skip to main content
24 August 2023 06:50

Νέα προσφορά της Microsoft για την εξαγορά της Activision

Του Χρίστου Κρανάκη

Νέα βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard υπέβαλε η Microsoft, ώστε να προωθήσει τον στόχο της να προσφέρει νέα και καλύτερα παιχνίδια σε κάθε συσκευή των χρηστών της.

Ύστερα από τις ανησυχίες που εξέφρασε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, η Microsoft αναδιαμόρφωσε τους όρους της πρότασής της ώστε να αποκτήσει ένα στενότερο σύνολο δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας συμφωνίας με ισχύ από την ολοκλήρωση της συγχώνευσής μας, η οποία μεταβιβάζει τα δικαιώματα streaming στο cloud για όλα τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard για PC και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια στην Ubisoft Entertainment SA, έναν κορυφαίο παγκόσμιο εκδότη παιχνιδιών.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τη Ubisoft, η Microsoft – σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε – πιστεύει ότι η νέα πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard αποτελεί ουσιαστικά μία καθόλα διαφορετική συναλλαγή με βάση το βρετανικό δίκαιο από εκείνη που είχε υποβάλλει το 2022.

Τεύχος 334

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ