Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Νέα ανάληψη υποθαλάσσιου έργου της Σωληνουργεία Κορίνθου για τη Subsea 7 στη Νορβηγία
Του Χάρη Ματθαίου
Βασισμένη στην επιτυχία προηγούμενων παρόμοιων συνεργασιών τους, η Subsea 7 ανέθεσε στη Σωληνουργεία Κορίνθου την υλοποίηση ενός νέου έργου. Το έργο αυτό αφορά στην κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψηλής συχνότητας συγκόλλησης (HFW), για την πρώτη υποθαλάσσια σύνδεση του νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου OKEA Hasselmus με την πλατφόρμα παραγωγής Draugen στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.
Το έργο ανάπτυξης κοιτάσματος φυσικού αερίου Hasselmus βρίσκεται 7 χλμ. βορειοδυτικά της πλατφόρμας Draugen και ο στόχος για την έναρξη της λειτουργίας του τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2023. Οι σωλήνες HFW μήκους 10 χλμ. και διαμέτρου 12 ιντσών θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου εργοστασίου της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας. Στη συνέχεια, θα παραδοθούν απευθείας στη βάση του Subsea 7 στη Vigra Νορβηγίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία για την επακόλουθη υποθαλάσσια εγκατάσταση με τη μέθοδο κυλίνδρου (reel-lay), η οποία θα εκτελεστεί το 2022 και 2023.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει συνεργαστεί στενά με την Subsea 7 όλα αυτά τα χρόνια για να αναπτύξει μία βελτιστοποιημένη λύση σωλήνων μεγάλου μήκους που επιτρέπει έγκαιρη λήψη αποφάσεων και επιταχυνόμενο χρόνο παράδοσης, μειώνοντας έτσι το τελικό κόστος και βελτιώνοντας το χρονοδιάγραμμα.
Το Hasselmus είναι ένα έργο ορόσημο για τη Σωληνουργεία Κορίνθου που αυξάνει την υποθαλάσσια παρουσία της, προσφέροντας σε τελικούς πελάτες και εργολάβους όλα τα πλεονεκτήματα της τελευταίας τεχνολογίας συγκολλημένων σωλήνων της. Η τεχνολογία που εισάγει σε συνδυασμό με το μειωμένο κόστος, καθιστούν έργα σαν το Hasselmus σημαντικό μέρος του μελλοντικού ενεργειακού μείγματος.