Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 March 2023 07:43

Με μεγάλη επιτυχία η διεξαγωγή Salonica Electronix και CyberTechCon 

Το αρμονικό «πάντρεμα» δύο διαφορετικών κλάδων επισύναψε η επιτυχής συνδιοργάνωση των CyberTechCon και της Salonica Electronix στο Porto Palace της Θεσσαλονίκης, στις 10 και 11 Μαρτίου. 

To CyberTechCon, συνέδριο για το Digital Transformation, το CyberSecurity και το Cloud, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιάφερον μεγάλων εταιρειών και σημαντικών στελεχών, παρότι ήταν μία από τις πρώτες φορές που επιχειρείται παρόμοιο εγχείρημα για το κλάδο της Πληροφορικής στην πόλη. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του συνεδρίου, η συνεδριακή αίθουσα Timber Hall του Porto Palace γέμισε από επαγγελματίες του κλάδου της Πληροφορικής, αλλά και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη γνώμη και τις εμπειρίες μερικών από τους πλέον «σημαίνοντες» παίκτες του χώρου. 

Η Salonica Electronics, η οποία επέστρεψε με τη μορφή κλαδικής έκθεσης μετά τα χρόνια απουσίας της λόγω πανδημίας, αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και ευρύτερα της Βορείου Ελλάδας, καθώς «εκκωφαντική» ήταν η συμμετοχή των επαγγελματιών της επαρχίας. Η πρώτη μέρα της έκθεσης, κύλησε ομαλά με σημαντική μαζικότητα αποτελώντας το εφαλτήριο για την «απογείωση» της έκθεσης κατά την δεύτερη μέρα. Σε αυτή, πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για επισκεψιμότητα – ρεκόρ στα χρονικά της Salonica – Electronix, με τα υλικά της reception μάλιστα να κινδυνεύουν να… εξαφανιστούν. Το κλίμα ήταν θετικό για όλους τους εκθέτες, οι οποίοι στο σύνολο τους φάνηκαν ικανοποιημένοι τόσο από τον αριθμό των επισκεπτών, όσο και από το μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών αυτού. Οι νέες γνωριμίες με τους βορειοελλαδίτες συνεργάτες των πάνω από 40 εταιριών που συμμετείχαν ως εκθέτες ήταν πολλές και συχνές, ενώ σε όλα τα περίπτερα παρατηρήθηκε αναβαθμισμένη κινητικότητα και ενδιαφέρον. Τέλος, θετικά πρέπει να αποτιμηθεί και η διοργάνωση σεμιναριακών ομιλιών από μερίδα εκθετών στην ειδικά διαμορφωμένη έκθεση του Porto Palace. Κατά τη διάρκεια αυτών, επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας, της τηλεόρασης και των δικτύων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις μεγαλύτερες εταιρείες του εκάστοτε κλάδου και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και απόψεις μαζί τους.  

Τεύχος 245

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ