Skip to main content
21 October 2024 06:50

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens Innovation Forum 2024 της Mastercard

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο Athens Innovation Forum 2024 της Mastercard, με τίτλο «Innovating the Future Together», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες και συζητήσεις, όπου κορυφαίοι θεσμικοί εκπρόσωποι, διακεκριμένα στελέχη της τραπεζικής και της τεχνολογίας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Mastercard, παρουσίασαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις καινοτόμες εξελίξεις και τα καίρια ζητήματα που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών και της τεχνολογίας.

Το φετινό Forum ανέδειξε τη δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών, εστιάζοντας στις πιο πρόσφατες καινοτομίες στην τραπεζική και την ψηφιακή οικονομία. Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα ήταν η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η επανάσταση του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και οι τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των πληρωμών. Η βιωσιμότητα και η αειφορία είχαν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, με τις τεχνολογικές εξελίξεις να δείχνουν τον δρόμο προς ένα πιο «πράσινο» μέλλον για τις πληρωμές.

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μέσα από το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις της τρέχουσας χρονιάς στο πεδίο της οικονομίας και του χρηματοοικονομικού τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξάπλωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ο κος Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, μεταξύ άλλων ενεργειών για την ενδυνάμωση του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος.

ΤΕΥΧΟΣ 602

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ