Skip to main content
4 March 2025 07:53

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα των Deloitte και ICC Hellas

Η Deloitte Ελλάδας και η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas) – Επιτροπή Διαμεσολάβησης & ADR διοργάνωσαν με επιτυχία την ημερίδα με τίτλο «Διαμεσολάβηση, Οικονομική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2025, στα κεντρικά γραφεία της Deloitte. Η εκδήλωση συγκέντρωσε εξέχοντες ομιλητές από τον χώρο της δικαιοσύνης, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας στην επίλυση διαφορών, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, η ναυτιλία και ο τραπεζικός κλάδος.

Ο κος Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδος, κατά την έναρξη της ημερίδας, τόνισε τη σημασία της τεχνολογίας στις σύγχρονες διαδικασίες επίλυσης διαφορών, επισημαίνοντας ότι «η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων μπορούν να επιταχύνουν και να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων στη διαμεσολάβηση».

Ο Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος του ICC Hellas, ανέφερε ότι «το ICC Ελλάς προωθεί τη διαιτησία και τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα, παρέχοντας λύσεις για ναυτιλιακά και επιχειρηματικά ζητήματα, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και πιο αποδοτική απονομή δικαιοσύνης».

Στην παρέμβασή της, η κα Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπογράμμισε ότι: «Η εναλλακτική επίλυση διαφορών (ADR) είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέθοδος απονομής δικαιοσύνης σε εύλογο χρόνο. Στην Ελλάδα, η εφαρμογή της είναι ακόμη περιορισμένη, ωστόσο δρομολογούνται θεσμικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή της». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο διευκόλυνσης του έργου των διαμεσολαβητών και διαιτητών».

Ο κος Γιάννης Δρακούλης, Deloitte Partner, Forensic & Financial Crime, σχολίασε ότι: «Η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain δεν είναι πλέον τεχνολογίες του μέλλοντος – είναι εργαλεία του παρόντος που δύναται να επαναπροσδιορίσουν την απονομή της δικαιοσύνης και τη διαμεσολάβηση» και πρόσθεσε ότι «η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) απελευθερώνει νέες δυνατότητες στην ανάλυση δεδομένων, την αυτοματοποίηση και τη λήψη αποφάσεων, επιταχύνοντας τις νομικές διαδικασίες και ενισχύοντας τη διαφάνεια. Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών ανοίγει τον δρόμο για έναν πιο αποδοτικό και καινοτόμο νομικό κλάδο».

ΤΕΥΧΟΣ 685

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.