Skip to main content
2 September 2024 06:45

Μετεωρολογικοί σταθμοί για φυσικές καταστροφές από την Space Hellas

H Space Hellas εγκαθιστά μετεωρολογικούς σταθμούς για φυσικές καταστροφές αξίας 6,1 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υποδομών που αφορούν συστήματα λήψης, επεξεργασίας δεδομένων μετεωρολογικών δορυφόρων, δίκτυο υδρολογικών αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, δίκτυο αισθητήρων ανίχνευσης ατμοσφαιρικών ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί), δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων επεξεργασίας, αρχειοθέτησης, παραγωγής μετεωρολογικών προϊόντων και διάθεσης αυτών μέσω της διαδικτυακής πύλης της ΕΜΥ. Σύμφωνα με τους όρους, το έργο προβλέπει:

• Την αναβάθμιση των δορυφορικών συστημάτων λήψης και επεξεργασίας δορυφορικών δεδομένων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εκμετάλλευσης Μετεωρολογικών Δορυφόρων EUMETSAT, οι οποίοι θα είναι συμβατοί με τους δορυφόρους νέας γενιάς MTG και METOP-II του Οργανισμού.

• Τη δημιουργία δικτύου ανίχνευσης Ατμοσφαιρικών Ηλεκτρικών Εκκενώσεων με σύγχρονους αισθητήρες ανίχνευσης φαινομένων Ατμοσφαιρικών Ηλεκτρικών Εκκενώσεων, με σκοπό την παρακολούθηση, καταγραφή και στατιστική επεξεργασία εμφάνισης ατμοσφαιρικών ηλεκτρικών εκκενώσεων.

• Την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών με νέους Υδρολογικούς Αυτόματους Μετεωρολογικούς Σταθμούς για τον ποιοτικό έλεγχο των δεδομένων από μετεωρολογικά RADAR και την υποστήριξη του υφιστάμενου συστήματος.

ΤΕΥΧΟΣ 567

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ