Skip to main content
16 December 2022 07:47

Μεγάλο deal των Mytilineos και Fairfax Financial

Η ασφαλιστική Fairfax Financial καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Mytilineos, αγοράζοντας 2,7 εκατ. μετοχές στην τιμή των 18,5 ευρώ ανά μετοχή!

Αυτό το «πακέτο» αγοράς μετοχών φτάνει στα 50 + 50 εκατ. ευρώ. Ενώ η αξία της χρηματιστηριακής μετοχής της Mytilineos αναμένεται να εκτοξευθεί.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως: «Η MYTILINEOS Α.Ε. και η Fairfax Financial Holdings Limited ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφαλαίο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της στη MYTILINEOS κατά 50 εκατ. ευρώ, καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της MYTILINEOS». Και συνεχίζει: «Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συναλλαγής, η Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη MYTILINEOS, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS, ποσοστό 4.68% του συνόλου των μέτοχων της εταιρείας».

Εκ μέρους της Fairfax Financial, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Prem Watsa, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη MYTILINEOS. Η εταιρεία έχει εξαιρετικό track-record και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση».

Από την πλευρά του, ο κος Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τη Fairfax ως τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο στη MYTILINEOS, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης και που σταθερά αναπτύχθηκε από το 2012».
Τεύχος 195

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ