Skip to main content
9 March 2023 07:58

Μέτρο του TikTok για την προστασία ανηλίκων

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Το TikTok θέτει ένα ημερήσιο όριο χρόνου παρακολούθησης 60 λεπτών για χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών. Εάν οι νέοι συμπληρώσουν το όριο αυτό, θα πρέπει να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία εκείνη την ημέρα και θα έχουν και τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από το νέο μέτρο, το οποίο η TikTok λέει ότι θα κυκλοφορήσει «τις επόμενες εβδομάδες».

Σύμφωνα με το TikTok, το νέο αυτό όριο έρχεται ώστε να ενθαρρύνει τους εφήβους να διαχειρίζονται τον χρόνο που περνάνε μπροστά απ’ την οθόνη. Οι χρήστες της πλατφόρμας πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών και άνω και, ως μέρος αυτής της νέας λειτουργίας, οποιοσδήποτε ανήλικος χρήστης θα λαμβάνει μια εβδομαδιαία ειδοποίηση με «ανακεφαλαίωση του χρόνου οθόνης». Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι χρήστες, που επηρεάζονται από το νέο μέτρο, θα λάβουν τον νέο κωδικό πρόσβασης χρονικού ορίο στην εφαρμογή τους, όταν οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ. Όποιος εξαιρεθεί από τον νέο περιορισμό των 60 λεπτών, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για 100 λεπτά την ημέρα, θα λάβει ένα μήνυμα από το TikTok, προκειμένου να ορίσει τα δικά του στοιχεία ελέγχου χρόνου οθόνης.

Οι γονείς των παιδιών που χρησιμοποιούν την επιλογή Family Pairing στην εφαρμογή θα μπορούν επίσης να ορίζουν όρια χρόνου χρήσης, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε έναν πίνακα εργαλείων που θα παρέχει μια ανάλυση της χρήσης της εφαρμογής.

Τεύχος 243

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ