Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 April 2022 08:59

Λύσεις ασφάλειας προσαρμοσμένες στις πιο μικρές επιχειρήσεις από την Bitdefender

Καθώς οι μικρότερες εταιρείες κοιτάζουν μπροστά, πρέπει να είναι έτοιμες να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τα δεδομένα των πελατών τους

Οι Big Tech, δηλαδή οι top 5 τεχνολογικές εταιρείες – Facebook, Microsoft, Google, Apple και Amazon – ελέγχουν και ασκούν τεράστια επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το λιανικό εμπόριο, το cloud και την αποθήκευση, τη διαδικτυακή αναζήτηση, την ψηφιακή διαφήμιση, τις ειδήσεις, τις εφαρμογές για κινητά και σε πολλά άλλα. Για τις μικρές επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από υπηρεσίες ασφαλείας και cloud, τις οποίες παρέχουν μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, η πιθανότητα διακοπής του τρόπου παροχής αυτών των υπηρεσιών είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης των Big Tech, η προστασία των δεδομένων πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα: Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και οι εγκληματίες πίσω από αυτές δεν κάνουν διακρίσεις. Είναι εξίσου πιθανό με τις μεγαλύτερες εταιρείες να υποστούν επίθεση και οι μικρότερες, και μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση οι συνέπειες μπορεί να είναι πιο σοβαρές. Μια παραβίαση δεδομένων ή ένα συμβάν ransomware μπορεί να θέσει μια μικρή εταιρεία εκτός λειτουργίας οριστικά.

Αναμένεται επαναπροσδιορισμός της ευθύνης ασφαλείας και της καινοτομίας: Η μετατόπιση του βάρους της ευθύνης για την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών στις πιο μικρές επιχειρήσεις, θα τις ωθήσει να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο για την προστασία των δεδομένων, κάτι που είναι ταυτόχρονα μια τρομακτική, και δυνητικά καινοτόμος, ευκαιρία. Ο κίνδυνος βέβαια αυτής της καινοτομίας είναι ότι η επιφάνεια της επίθεσης αυξάνεται σημαντικά.

Ένα νέο τοπίο απαιτεί νέα νοοτροπία: Η προσαρμογή σε ένα νέο τοπίο ασφάλειας απαιτεί εκ μέρους των εταιρειών μια νοοτροπία φιλική προς την αλλαγή και ευπροσάρμοστη τεχνολογικά, προκειμένου να επιβιώσουν.

Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν: Η προτεραιοποίηση της προστασίας των δεδομένων των καταναλωτών είναι η κατάλληλη αρχή. Το επόμενο βήμα, είναι να βρεθεί η πιο ταιριαστή επιλογή ασφάλειας που να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησης.

Μάθετε περισσότερα για τις λύσεις της Bitdefender που είναι προσαρμοσμένες στις μικρές επιχειρήσεις.

Τεύχος 48

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ