Skip to main content
2 March 2022 10:00

Κ. Μπακογιάννης: Έτοιμο το 2026 το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Του Χάρη Ματθαίου

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, παρουσίασε το πλάνο για τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό και την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του γηπέδου τον Οκτώβριο του 2023 και την ολοκλήρωσή τους τον Ιούλιο του 2026.

Το συνολικό project αφορά στην κατασκευή 2 αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου επιφάνειας 52.000 τ.μ. με χωρητικότητα περίπου 40.000 θέσεων και επιπλέον αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη επιφάνειας 7.500 τ.μ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το νέο γήπεδο θα είναι το καλύτερο στη χώρα και θα πληροί διεθνείς προδιαγραφές FIFA / UEFA 4 αστέρων, ενώ θα έχει ευεργετικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή του Βοτανικού, που σήμερα είναι βαθύτατα υποβαθμισμένη. Παράλληλα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που βρίσκεται το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού, προβλέπεται η δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου, εντευκτηρίου, αθλητικού Μουσείου και υπόγειου parking.

Το νέο γήπεδο θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις parking και 7 εμπορικά καταστήματα, ενώ το συνολικό κόστος κατασκευής του φτάνει τα 115 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του όμως ενεργοποιεί και σημαντικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή που είναι ήδη δρομολογημένες και περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία κτιρίου γραφείων της Reds, αξίας 50 εκατ. ευρώ.
  • Project της Dimand (πρ. Softex), αξίας 125 εκατ. ευρώ.
  • Δημιουργία αποθηκευτικών χώρων από τις Εκδόσεις Λιβάνη, αξίας 3,34 εκατ. ευρώ.
  • Εγκαταστάσεις του πρώην κτιρίου Μπ. Βωβός, αξίας 125 εκατ. ευρώ.
  • Μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, αξίας 150 εκατ. ευρώ.
  • Project της Pasal, αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Στις επενδύσεις αυτές προστίθεται και η μετεγκατάσταση 350 συνολικά επιχειρήσεων, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές στον Δήμο Φυλής, που έως σήμερα εδρεύουν στην περιοχή του Ελαιώνα.

Τεύχος 20

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ