Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 May 2024 06:50

Κυβερνοεπίθεση στο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έγινε στόχος σημαντικής κυβερνοεπίθεσης στο σύστημα μισθοδοσίας συνεργατών. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 7 Μαΐου, ο Grand Saps, Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενημέρωσε τα μέλη του κοινοβουλίου ότι τα αρχεία μισθοδοσίας περίπου 270.000 νυν και πρώην στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων κατοικίας τους, εκτέθηκαν μετά από κυβερνοεπίθεση. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν θα αποκλειστεί η «κρατική εμπλοκή» στην υπόθεση, ότι δηλαδή πρόκειται για έργο κάποιας ομάδας που χρηματοδοτήθηκε από ξένη κυβέρνηση.

Ενώ η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει δημόσια ποια ξένη κυβέρνηση ενδέχεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, το Sky News αναφέρει ότι βασικός ύποπτος είναι το Πεκίνο. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι «αντιτίθεται σθεναρά και καταπολεμά κάθε μορφή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο» και «απορρίπτει την πολιτική χρήση αυτού του ζητήματος για τη συκοφάντηση άλλων χωρών».

Αξιοσημείωτο το ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, που υποστηρίζει ότι η εταιρεία μισθοδοσίας Shared Services Connected γνώριζε για την παραβίαση εδώ και μήνες προτού την αναφέρει στην βρετανική κυβέρνηση. Μέρες αφότου ένας hacker δημοσίευσε στο BreachForums, προσφέροντας να πουλήσει δεδομένα από σχεδόν 50 εκατομμύρια πελάτες της Dell, η εταιρεία άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων σε μια εταιρική πύλη. Σύμφωνα με το e-mail που στάλθηκε στα άτομα που επηρεάστηκαν, τα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχουν ονόματα, διευθύνσεις και πληροφορίες σχετικά με το αγορασμένο υλικό.

ΤΕΥΧΟΣ 505

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ