Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Καταρρίπτοντας τους μεγαλύτερους μύθους για την κυβερνοασφάλεια
Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο αλλάζουν συνεχώς, καθώς οι ηγέτες της τεχνολογίας προσπαθούν συλλογικά να κατανοήσουν τι διακυβεύεται με τις νέες τεχνολογίες και τι είναι εφικτό. Η «επιβίωση» στον κυβερνοχώρο είναι αποτελεσματική όταν τίθενται εφικτοί στόχοι και όταν οι υπάλληλοι και οι ψηφιακοί πολίτες εν γένει έχουν πρακτικές δεξιότητες που τους βοηθούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις επιχειρήσεις τους.
Ωστόσο, γύρω από αυτές τις πρακτικές δεξιότητες, έχουν δημιουργηθεί μερικοί από τους μεγαλύτερους μύθους για την προστασία στον κυβερνοχώρο, που αποτρέπουν πολλούς από το να αντιμετωπίσουν κάποια από τα μεγαλύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του κυβερνοχώρου.
Μύθος no1: Η κυβερνοασφάλεια είναι περίπλοκη
Το 56% των Αμερικανών δεν γνωρίζει ποια μέτρα πρέπει να λάβει σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.
Αν και είναι αλήθεια ότι η κυβερνοασφάλεια μπορεί να είναι περίπλοκη, απομυθοποιώντας τους κινδύνους και παρέχοντας σαφές πλαίσιο γίνεται διαχειρίσιμη ακόμη και για το λιγότερο τεχνικά έμπειρο άτομο του προσωπικού μιας επιχείρησης.
Εάν επενδυθεί χρόνος και πόροι ώστε το ανθρώπινο δυναμικό όλων των τμημάτων μιας επιχείρησης να ενημερωθεί απευθείας για καθημερινές και κοινές απειλές, αφαιρώντας την περιττή τεχνική ορολογία και εστιάζοντας στις εύκολες νίκες, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γίνεται εφικτή για οποιαδήποτε επιχείρηση.
Μύθος no2: Η κυβερνοασφάλεια είναι ακριβή
Το μέσο κόστος προστασίας από ιούς ανά χρήστη στους χώρους εργασίας είναι 3-5 δολάρια τον μήνα.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων κυβερνοασφάλειας: Από φίλτρα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χαμηλού κόστους και λογισμικό προστασίας από ιούς, μέχρι προγράμματα υψηλών προδιαγραφών, που είναι πλήρως προσαρμοσμένα σε δεκάδες ολοκληρωμένες λύσεις και δαπανηρές προηγμένες τεχνολογίες για κάθε πιθανή απειλή. Με τον σωστό συνδυασμό προγραμμάτων και καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλού κόστους με μια εξειδικευμένη ομάδα IT, πολλές από τις πιο κοινές απειλές στον κυβερνοχώρο μπορούν να αποφευχθούν με ελάχιστο κόστος για μια επιχείρηση.
Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν όλα τα μέλη μιας επιχείρησης την αναγκαιότητα της κυβερνοασφάλειας και τους μακροπρόθεσμους στόχους της υιοθέτησης μια τεχνικής λύσης που προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας του συστήματός της.
Μύθος no3: To cloud από μόνο του επαρκεί για την ασφάλεια της επιχείρησης
Το 2018 και το 2019, περισσότερες από 33 δισ. εγγραφές επιχειρήσεων σε cloud εκτέθηκαν σε κυβερνοεπιθέσεις, καθώς δεν εφάρμοσαν την κατάλληλη λύση ασφάλειας
Η αίσθηση ασφάλειας στο cloud λόγω της ύπαρξης πολλών μηνυμάτων επιβεβαίωσης, άδειας χρήσης, κ.ά. είναι εξίσου προβληματική με τους δύο προηγούμενους μύθους, καθώς μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μιας επιχείρησης σε παταγώδη αποτυχία.
Το κλειδί για την επίλυση αυτής της λανθασμένης αντίληψης είναι τόσο η διδασκαλία βασικών γνώσεων για τον κυβερνοχώρο στους εργαζόμενους, όσο και η ενημέρωσή τους για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει ήδη η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι και καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν πιθανές κυβερνοεπιθέσεις.
Τίποτα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Μόνο μέσω συντονισμένης προσπάθειας μπορούν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.