Skip to main content
25 October 2024 06:53

Κατά 94% αυξήθηκαν οι πατέντες τεχνητής νοημοσύνης της BofA

Η Bank of America είναι αφοσιωμένη στη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών και των εργαζομένων της. Αυτή η δέσμευση για καινοτομία έχει οδηγήσει σε αύξηση κατά 94% των πατεντών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που έχουν εγκριθεί ή βρίσκονται υπό εξέταση από το 2022. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 1.100 πατέντες AI και ML στο χαρτοφυλάκιό της, με περισσότερες από τις μισές να έχουν ήδη εγκριθεί.

Η προσέγγιση της Bank of America στην AI περιλαμβάνει ανθρώπινη επίβλεψη, διαφάνεια και λογοδοσία για όλα τα αποτελέσματα. Μερικά παραδείγματα για το πώς η AI και η μηχανική μάθηση χρησιμοποιούνται υπεύθυνα σε όλη την εταιρεία προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων περιλαμβάνουν:

Erica: Περισσότεροι από 45 εκατομμύρια πελάτες έχουν χρησιμοποιήσει την Erica, τον πιο προηγμένο και πρώτο ευρέως διαθέσιμο ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της χρηματοοικονομικής. Αυτή η τεράστια αποδοχή έχει οδηγήσει σε 2,4 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις με την Erica από την κυκλοφορία της το 2018.

Διαχείριση πλούτου: Από το 2020, το Client Insights χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων με υποστήριξη AI για να βοηθήσει τους συμβούλους της Merrill Wealth Management και της Bank of America Private Bank να εντοπίζουν, να διαχειρίζονται και να ενεργούν σε αλλαγές στις συνθήκες των πελατών. Αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για καλύτερη εξυπηρέτηση αναγκών, όπως φορολογική διαχείριση, συνταξιοδοτικό προγραμματισμό και φοιτητική τραπεζική.

CashPro Chat: Το CashPro είναι μια ψηφιακή τραπεζική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από 40.000 εταιρικούς και εμπορικούς πελάτες παγκοσμίως για τη διαχείριση των ταμειακών τους λειτουργιών. Ως ο εικονικός σύμβουλος εξυπηρέτησης της πλατφόρμας, το CashPro Chat χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνατότητες AI και μηχανικής μάθησης που τροφοδοτούν την Erica για να βοηθήσει τους πελάτες να δουν γρήγορα συναλλαγές, να βρουν πληροφορίες για λογαριασμούς και άλλα.

ΤΕΥΧΟΣ 606

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ