Skip to main content
26 July 2024 06:49

Θερινό σχολείο της Huawei για την γυναικεία ηγεσία

Ταλαντούχες γυναίκες βρίσκονται στη Βαρσοβία, καθώς η πόλη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα το 4ο Θερινό Σχολείο για την «Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή» της European Leadership Academy, ένα πρόγραμμα της Huawei σχεδιασμένο να ενδυναμώσει τις νέες γυναίκες ηγέτιδες, ώστε να εκπαιδευτούν και να οδηγήσουν την Ευρώπη σε ένα συμπεριληπτικό και βιώσιμο ψηφιακό μέλλον.

Τις φοιτήτριες υποδέχτηκε η Selina WEN, Chief Representative to the European Institutions της Huawei, η οποία αναφέρθηκε στο πώς η εταιρεία απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να καταλαμβάνουν σημαντικές ηγετικές θέσεις: «Η CFO μας, η Εκ Περιτροπής Πρόεδρός μας, καθώς και η Παγκόσμια Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης είναι όλες υπέροχες γυναίκες ηγέτιδες». «Στη Huawei, δεν αποφεύγουμε τις υπάρχουσες προκλήσεις: τις αναγνωρίζουμε, τις αντιμετωπίζουμε και ενθαρρύνουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Ως μέλος του βιομηχανικού κλάδου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επιστημών, μένουμε πιστοί στην δέσμευσή μας να υλοποιούμε Τεχνολογικά Προγράμματα για την γυναίκα, με την γυναίκα και από την γυναίκα (Tech for her, Tech with her and Tech by her)».

Οι 29 φοιτήτριες – που εκπροσωπούν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, τα έξι κράτη των Δυτικών Βαλκανίων και την Ουκρανία – προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, όπως η μηχανική, η ιατρική, οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και τους ενώνει η επιθυμία τους να κάνουν τη διαφορά. Οι φοιτήτριες επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή και έλαβαν πλήρη υποτροφία από τη Huawei για να παρακολουθήσουν το Σχολείο, το οποίο είναι το ζωντανό παράδειγμα του εταιρικού συνθήματος «Κανένας δεν μένει πίσω».

ΤΕΥΧΟΣ 557

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ