Skip to main content
17 March 2022 07:46

Η Visa στηρίζει τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και η Visa συνεργάζονται για τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης του τουρισμού στη χώρα, το 2022. Τη συμφωνία υπέγραψαν στην Αθήνα ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Visa για την Ευρώπη, Charlotte Hogg.

Συγκεκριμένα, η Visa έχει δημιουργήσει έναν εξειδικευμένο Πίνακα Αναφοράς Τουριστικών Τάσεων στη Μεσόγειο (Mediterranean Tourism Trends Dashboard), με στόχο την παροχή συγκεντρωτικών πληροφοριών βασισμένων σε δεδομένα, που θα βοηθήσουν τις ελληνικές τουριστικές αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τα πρότυπα δαπανών των τουριστών, να βελτιώσουν περαιτέρω τις υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και να προσελκύσουν στοχευμένα περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό που αναζητούν, περισσότερο από ποτέ, απρόσκοπτες και ασφαλείς ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Τα τρία βασικά σημεία του Πίνακα Αναφοράς Τουριστικών Τάσεων στη Μεσόγειο που ξεχωρίζουν είναι:

  • Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, οι 4 βασικοί διάδρομοι εισόδου στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών που χρησιμοποιούν κάρτες για τις δαπάνες που πραγματοποιούν στη χώρα.
  • Οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη επισκεφτεί την Ελλάδα στο παρελθόν, τείνουν να πραγματοποιούν, κατά μέσο όρο, διπλάσιες δαπάνες ανά άτομο στην επόμενη επίσκεψή τους στη χώρα. Ως εκ τούτου, η ενθάρρυνση των επαναλαμβανόμενων επισκέψεων είναι προς όφελος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
  • Η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένες υποδομές ψηφιακής αποδοχής πληρωμών, αλλά ένας μεγάλος αριθμός τουριστών δεν φαίνεται να το γνωρίζει. Προκύπτει λοιπόν μια ευκαιρία ενημέρωσης των τουριστών σχετικά με την ευρεία διαθεσιμότητα των μέσων ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα. Αυτό με τη σειρά του έχει πολλαπλά οφέλη: οι τουρίστες επωφελούνται από την πρόσθετη ευκολία και ασφάλεια που προσφέρουν οι κάρτες, ενώ η χώρα επωφελείται από τη μείωση της άτυπης οικονομίας.

Τεύχος 32

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ