Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 May 2022 06:45

Η Vector Capital απέκτησε πλειοψηφία μετοχών στην WatchGuard Technologies

Η WatchGuard® Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύων, την προηγμένη προστασία σταθμών εργασίας, τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) και το ασφαλές Wi-Fi, ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με την εταιρεία Vector Capital για να πραγματοποιήσει μια νέα μεγάλη επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στην επιχείρηση, να αποκτήσει μερίδια που προηγουμένως ανήκαν στην εταιρεία Francisco Partners και σε άλλους συνεπενδυτές και να γίνει ο πλειοψηφικός μέτοχος της εταιρείας. Οι οικονομικοί όροι δε έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη.

Από το 1996 που έχει ιδρυθεί, η WatchGuard παρέχει βέλτιστες υπηρεσίες ασφαλείας και δίνει τη δυνατότητα στους Πάροχους Διαχειριζόμενων Υπηρεσιών (MSPs) να αναλαμβάνουν και να διαχειρίζονται τις λύσεις αυτές με ευκολία. Κατά τη διάρκεια της από κοινού ιδιοκτησίας των Vector Capital και Francisco Partners, που διήρκησε πάνω από δέκα χρόνια, η Watchguard μετατράπηκε από αξιόπιστος προμηθευτής ασφάλειας δικτύου σε πάροχο μιας πλήρως ανεπτυγμένης πλατφόρμας κυβερνοασφαλείας. Σήμερα, η Πλατφόρμα Ενοποιημένης Ασφάλειας της εταιρείας – Unified Security Platform™ – επιτρέπει σε περισσότερους από 17.000 MSPs να προστατεύουν το διαδικτυακό περιβάλλον, τους χρήστες και τα δίκτυα για περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως.
Με βάση την προηγούμενη συμμετοχή της στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, η Vector Capital είναι σε θέση να συνεργαστεί με την ομάδα management της WatchGuard προκειμένου να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της εταιρείας. Η WatchGuard θα συνεχίσει να επενδύει σε κρίσιμους τομείς όπως, ενδεικτικά, ο μετασχηματισμός του Cloud, το secure access service edge (SASE), η εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση (XDR), η διαχειριζόμενη ανίχνευση και απόκριση (MDR) και η περαιτέρω καινοτομία στον αυτοματισμό και στην απλοποίηση ασφαλείας για τους MSPs.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 3ου τρίμηνου του 2022, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τεύχος 58

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ