Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

5 April 2022 06:51

Η Toyota απειλεί με διακοπή παραγωγής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Toyota προειδοποίησε τον υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, ότι μετά από 30 χρόνια ενδέχεται να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία. Αυτή η «απειλή» θα ανακληθεί μόνο εάν η κυβέρνηση ελαττώσει την «πράσινη» δράση της, που επιβάλλει τη γρήγορη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Το εργοστάσιο στο Μπέρναστον και το εργοστάσιο κινητήρων στο Ντίσαιντ στη βόρεια Ουαλία προσφέρει 3.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες φαίνεται να κινδυνεύουν τώρα που το υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζεται να επιβάλει στόχους για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που απαιτούν αυξανόμενο ποσοστό πωλήσεων νέων αυτοκινήτων και φορτηγών μηδενικών εκπομπών κάθε χρόνο από το 2024.

Οι εταιρείες που θα αποτύχουν να εκπληρώσουν τους στόχους σύμφωνα με την εντολή Zero Emission Vehicle (ZEV), θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ή να αγοράσουν πιστώσεις από ανταγωνιστές, όπως η Tesla, που υπερβαίνουν τον στόχο.

Η Toyota δήλωσε ότι τα υβριδικά οχήματα θα πρέπει να παίξουν ρόλο στη μετάβαση έως το 2035, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να θέσει νέους στόχους για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Toyota επικεντρώνεται στην επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου μέλλοντος στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών εργοστασίων της, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Τεύχος 44

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ