Skip to main content
8 September 2023 06:43

Η Thales αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Η Thales «ταράσσει τα νερά» του χώρου, ανακοινώνοντας πως κατέληξε σε μια γιγαντιαία συμφωνία με την Thoma Bravo, μια μεγάλη εταιρεία επενδύσεων στον κλάδο του λογισμικού.

H συμφωνία αφορά στην απόκτηση του 100% της Imperva, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες δεδομένων και εφαρμογών κυβερνοασφάλειας με έδρα τις ΗΠΑ. Η εξαγορά ανέρχεται στο αμύθητο ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με την εξαγορά αυτή, η Thales αναβαθμίζει τις δραστηριότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς η Imperva θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων και την είσοδο της Thales στην ελκυστική αγορά των εφαρμογών ασφάλειας. Η συνολική δραστηριότητα της Thales στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αναμένεται να επιφέρει έσοδα άνω των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα, τονίζεται πως η ενσωμάτωση της Imperva στην Thales θα διευρύνει σημαντικά το μερίδιο αγοράς στην οποία απευθύνεται η Thales σε έναν ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενο τομέα, ενώ οι νέοι οικονομικοί στόχοι που τέθηκαν για τη δραστηριότητα της Ψηφιακής Ταυτότητας και Ασφάλειας (DIS) της Thales ορίζονται ως ακολούθως:


• Οργανική αύξηση πωλήσεων για την περίοδο 2024-2027: +6% έως +7%.
• Το περιθώριο EBIT3 (κέρδη προ τόκων και φόρων) να φθάσει στο 16,5% έως το 2027.

Ποια είναι η Imperva:

Αξίζει να σημειωθεί πως με έσοδα πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια (σε διάρκεια 12 μηνών) το 2022 και με περισσότερους από 1.400 υπαλλήλους, η Imperva αποτελεί μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην κυβερνοασφάλεια που προστατεύει κρίσιμες εφαρμογές, διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) και δεδομένα οπουδήποτε και σε μεγάλη κλίμακα. Με μια ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει ασφάλεια δεδομένων (data), εφαρμογών (application) και δεδομένων τελικού χρήστη (edge), η Ιmperva προστατεύει τις εταιρείες σε όλα τα στάδια του ψηφιακού τους μετασχηματισμού. Με έδρα το San Mateo της Καλιφόρνια, η εταιρεία έχει παγκόσμια παρουσία σε Αμερική, Ασία-Ειρηνικό, Ευρώπη-Μέση Ανατολή και Αφρική, επιτελώντας επιτήρηση απειλών σε 180 χώρες. Η Imperva είναι ένας ιδιαίτερα αναγνωρισμένος, πολυβραβευμένος φορέας και στους δύο βασικούς επιχειρηματικούς τομείς όπου δραστηριοποιείται. Το εκτενές πορτφόλιό της συνδυάζει μοναδική τεχνογνωσία και προϊόντα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων.

Τι θα κερδίσει η Thales από την εξαγορά:

Με την εξαγορά αυτή, η Thales αναμένεται να προσθέσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και θα επεκτείνει σημαντικά τις λύσεις της στην παροχή ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων. Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων της Thales και της Imperva θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιας κλάσης, διεθνές πορτφόλιο κυβερνοασφάλειας, δομημένο γύρω από 3 κατηγορίες προϊόντων: ταυτότητα (Thales), ασφάλεια δεδομένων (Thales και Imperva) και ασφάλεια εφαρμογών (Imperva).

Τεύχος 345

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ