Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 May 2024 06:42

Η Sparkle εγκαθιστά το BlueMed στα Χανιά

Η Sparkle ανακοίνωσε την προσαιγιάλωση του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος BlueMed στα Χανιά. Το BlueMed είναι το νέο καλώδιο της Sparkle, που συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο. Το καλώδιο εντάσσεται στο ευρύτερο σύστημα Blue & Raman Submarine Cable Systems, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Google και άλλους παρόχους, που δραστηριοποιούνται από τη Μέση Ανατολή έως τη Βομβάη της Ινδίας.

Με τέσσερα ζεύγη οπτικών ινών και δυνατότητα μετάδοσης άνω των 25Tbps ανά ζεύγος, το BlueMed θα προσφέρει συνδέσεις internet με υψηλές ταχύτητες και λύσεις συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης, σε Internet Service Providers, παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παρόχους περιεχομένου, επιχειρήσεις και ιδρύματα, υποστηρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες συνδεσιμότητας και ενισχύοντας την ψηφιακή εξέλιξη των διασυνδεδεμένων χωρών.

Στην Κρήτη, το καλώδιο BlueMed καταλήγει στο Data Center της Sparkle στα Χανιά, έναν σταθμό προσαιγιάλωσης που διασυνδέεται με τα χερσαία δίκτυα του νησιού και το δίκτυο MedNautilus της Sparkle, το οποίο εκτείνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία. Η Sparkle επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του κόμβου για να φιλοξενήσει επιπλέον έργα υποβρυχίων καλωδίων, συμπεριλαμβανομένου του GreenMed που θα διασχίζει την Αδριατική, διασυνδέοντας την Ιταλία με την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, στοχεύοντας έτσι στη δημιουργία μιας εναλλακτικής διαδρομής low latency μεταξύ της Κεντρικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi, συμμετείχαν ο κος Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κος Alessandro Pansa, Πρόεδρος της Sparkle, ο κος Enrico Bagnasco, Διευθύνων Σύμβουλος της Sparkle, ο κος Daniele Mancuso, Διευθύνων Σύμβουλος της Sparkle Greece, ο κος Νίκος Κωνσταντινίδης, Επικεφαλής του Open Hub της Sparkle, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι.

ΤΕΥΧΟΣ 514

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ