Skip to main content
12 December 2023 07:43

Η Schneider Electric αποκαλύπτει τα «μυστικά» της στο Techmail

Συνέντευξη στο περιοδικό Techmail παραχώρησαν δύο στελέχη της Schneider Electric Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Συγκεκριμένα, η Βίβιαν Παράσχου, Inside Services Sales και ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Field Services Sales Engineer αποκάλυψαν τα «μυστικά» της επιτυχίας της εταιρείας, αναλύοντας πως η Scheinder Electric επιδιώκει να παρέχει υψηλής ποιότητας υποστήριξη στους πελάτες της, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τάσεις τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων, στάθηκαν εκτενώς στο EcoStruxure Asset Advisor, μία υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα πρόβλεψης και αντιμετώπισης προβλημάτων προτού γίνουν κρίσιμα περιστατικά, τον μετριασμό των κινδύνων ασφαλείας και την αποφυγή δαπανηρών παρεμβάσεων συντήρησης.

-Πώς οι υπηρεσίες της Schneider Electric στηρίζουν τον πελάτη σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του εξοπλισμού του;

Βίβιαν Παράσχου: Οι υπηρεσίες μας σχεδιάζονται με γνώμονα την ολοκληρωμένη υποστήριξη σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του εξοπλισμού. Από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού και της εγκατάστασης, διασφαλίζουμε ότι ο πελάτης λαμβάνει εξατομικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του. Στη συνέχεια, παρέχουμε εκπαίδευση και καθοδήγηση προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού. Επιπλέον, με τις υπηρεσίες συντήρησης και αναβάθμισης, παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις, βελτιστοποιώντας την απόδοση και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, με τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, δίνουμε έμφαση στην ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, οι πελάτες λαμβάνουν λεπτομερή έκθεση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού τους, αλλά και συστάσεις εμπειρογνωμόνων για το πώς να αυξήσουν την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ενεργειακή απόδοση.

Δημήτρης Χαραλαμπίδης: Στη Schneider Electric έχουμε επίσης σχεδιάσει το EcoFit™, την προσέγγισή μας για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος, κρίσιμης ισχύος, ψύξης και αυτοματισμού που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εκάστοτε επιχείρησης, ενισχύοντας παράλληλα τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήριά της. Στην ουσία, εξοπλίζει την επιχείρηση με ψηφιακές τεχνολογίες υψηλής απόδοσης και ουσιαστική συμμετοχή στην κυκλική οικονομία. Φιλοδοξία μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού τους κατά έως και 25% με προηγμένη παρακολούθηση και συντήρηση, αλλά και να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 90%, αντικαθιστώντας μόνο τα βασικά εξαρτήματα του εξοπλισμού και αποφεύγοντας την κατασκευή νέων προϊόντων.

-Πώς επιτυγχάνετε την ισορροπία μεταξύ προσφοράς υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και οικονομικής απόδοσης;

Β.Π.: Επενδύουμε διαρκώς σε καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και στο προσωπικό της εταιρείας, φροντίζοντας να είναι κατάλληλα καταρτισμένο. Αυτό μας επιτρέπει να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας. Παράλληλα, βελτιστοποιούμε συνεχώς τις διαδικασίες μας για την επίτευξη μέγιστης αποτελεσματικότητας και οικονομίας κλίμακας, ενώ αναπτύσσουμε βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης έργων. Μέσω προηγμένων αναλύσεων και διαχείρισης δεδομένων, παρέχουμε ακριβείς λύσεις που συνδυάζουν απόδοση και οικονομία.

-Ποιες τεχνολογίες ή τάσεις στη συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού πιστεύετε ότι έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση;

Δ.Χ.: Η ενσωμάτωση τεχνολογιών, όπως οι αισθητήρες IoT, η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων, επιτρέπουν την προληπτική συντήρηση, την άμεση ανίχνευση προβλημάτων, προτείνοντας παράλληλα βέλτιστες στρατηγικές. Αυτό ενισχύει την αξιοπιστία του εξοπλισμού, μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης και αυξάνει την αποδοτικότητα, παρέχοντας ουσιαστική αξία στους πελάτες μας. Παράλληλα, η χρήση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) επιτρέπει στους τεχνικούς να εκπαιδεύονται σε ελεγχόμενα εικονικά περιβάλλοντα, εξοικονομώντας χρόνο και αυξάνοντας την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Β.Π.: Τα σχέδια και οι συστάσεις συντήρησης της Schneider Electric καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, όπως διακόπτες κυκλώματος, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό μέσης τάσης, πίνακες διανομής, μετασχηματιστές, συσκευές UPS (συσκευή αδιάλειπτης παροχής ενέργειας). Οι υπηρεσίες υποστήριξης βιομηχανικού αυτοματισμού που παρέχουμε εξασφαλίζουν ευελιξία σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα συστήματα διανομής ηλεκτρικής ισχύος και αυτοματισμού. Συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας, βελτιστοποιούν τη λειτουργική απόδοση, ενώ διασφαλίζεται ότι όλα τα συστήματα παραμένουν πάντα ενημερωμένα.

-Πώς συμβάλλει το EcoStruxure Asset Advisor της Schneider Electric στη βελτιστοποίηση της συντήρησης και της απόδοσης του εξοπλισμού;

Δ.Χ.: Η ψηφιακή υπηρεσία EcoStruxure Asset Advisor παρέχει 24ωρη παρακολούθηση κρίσιμων εξοπλισμών μέσης ή και χαμηλής τάσης. Ειδικότερα, βασίζεται σε μια προσέγγιση πρόληψης για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και τον κρίσιμο εξοπλισμό Data Center, συνδυάζοντας τεχνολογίες ΙοΤ και Cloud με τους ειδικούς και τις υπηρεσίες της Schneider Electric. Το EcoStruxure Asset Advisor προσφέρει τη δυνατότητα πρόβλεψης και αντιμετώπισης προβλημάτων και μειώνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων και παρατεταμένων διακοπών ρεύματος. Αξιολογεί, επίσης, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, εφαρμόζοντας προηγμένες αναλύσεις για την αναγνώριση δυνητικών απειλών, προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, μεγαλύτερη λειτουργική απόδοση και διάρκεια ζωής των περιουσιακών στοιχείων.

Με τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης του εξοπλισμού σε πραγματικό χρόνο, μπορούμε να λαμβάνουμε έγκαιρες αποφάσεις για την αποτελεσματική συντήρηση, βελτιώνοντας στο σύνολο την απόδοση.

Τεύχος 412

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ