Skip to main content
30 September 2022 06:46

Η SAS λανσάρει την υπηρεσία data analysis Viya στο Azure

Του Στάθη Ασπιώτη

Η SAS κυκλοφόρησε το πρώτο της cloud analytics Software-as-a-Service (SaaS) του Viya στο Azure. Η κυκλοφορία αυτή σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την εταιρεία, που στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις διαδικασίες ανάλυσης στο cloud.

«Αυτό είναι το πρώτο κύμα της SAS που κάνει διαθέσιμη την ισχυρή, αξιόπιστη πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων της σε ένα μοντέλο ανάπτυξης pay-as-you-go μέσω του Microsoft Azure Marketplace», δήλωσε η Alice McClure, διευθύντρια τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης στη SAS. «Η στρατηγική πίσω από αυτήν την προσφορά είναι οι νέοι πελάτες να έχουν έναν εύκολο τρόπο αγοράς και δοκιμής της SAS».

Το SAS Viya περιλαμβάνει μηχανική μάθηση (ML), visual analytics, data mining και στοιχεία διαχείρισης μοντέλων. Η πλατφόρμα προσφέρει εκτεταμένες δυνατότητες data preparation, statistics, augmented analytics, model deployment and management, artificial intelligence (AI) και ML, optimization, econometric, κ.ά.

Τα ενσωματωμένα εργαλεία βοηθούν τους χρήστες να ερμηνεύουν, να κατανοούν και να μοιράζονται τα αποτελέσματα των αναλυτικών στοιχείων. Επιτρέπει στους χρήστες να επιλύουν επιχειρηματικά προβλήματα συνδυάζοντας πολλαπλές προσεγγίσεις με εργαλεία drag and drop ή προγραμματισμού σε διάφορες γλώσσες. Οι χρήστες σε ολόκληρο τον οργανισμό μπορούν να συνεργαστούν με άλλους σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Η νέα προσφορά μέσω του Azure περιλαμβάνει τις ίδιες δυνατότητες αναλυτικών στοιχείων που είναι διαθέσιμες σε άλλους τύπους ανάπτυξης cloud ή on-premises. Η SAS προσφέρει επίσης hosted ανάπτυξη του SAS Viya μέσω του SAS Cloud.

Ένας μεγάλος στόχος είναι η διευκόλυνση του deployment σε σύγκριση με άλλα μοντέλα ανάπτυξης.

Το SAS Viya μέσω του Azure θεωρείται από ειδικούς μια από τις πρώτες υπηρεσίες data center analytics στο cloud end-to-end.

Τεύχος 141

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ