Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 June 2022 06:50

Η Samsung Display σταματά την παραγωγή LCD panel

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Samsung Display προχωρά επιτέλους στην επί μακρόν αναμενόμενη κίνησή της να σταματήσει την παραγωγή LCD panel, αλλάζοντας μερικά από τα LCD εργοστάσιά της για να παραγάγει νέες οθόνες QD-OLED, σύμφωνα με την κορεατική εφημερίδα Maeil Business. Η αλλαγή αυτή όμως, δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητες στο TV business της Samsung Electronics, παρά το γεγονός ότι σχεδόν κάθε τηλεόραση που κατασκευάζει είναι LCD.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Samsung Display (που κατασκευάζει μόνο panel) και η Samsung Electronics (η οποία κατασκευάζει τα τελικά προϊόντα) λειτουργούν ουσιαστικά ως ξεχωριστές επιχειρήσεις, παρότι ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Εφεξής, η Samsung Display θα πουλά panel οπουδήποτε υπάρχει ζήτηση, ενώ η Samsung Electronics θα αγοράζει panel από όποιον διαθέτει ό,τι εκείνη χρειάζεται, στη σωστή τιμή. Η Samsung Electronics έχει αγοράσει πάνελ τηλεοράσεων LCD από άλλους κατασκευαστές στο παρελθόν, όπως από την LG, και θα συνεχίσει να το κάνει. Η απόφαση της Samsung Display δεν σημαίνει ότι η Samsung Electronics δεν μπορεί πλέον να κατασκευάζει τηλεοράσεις LCD.

Αυτό ήταν στα πλάνα της εταιρείας εδώ και καιρό: Η Samsung Display επρόκειτο αρχικά να σταματήσει να κατασκευάζει πάνελ τηλεοράσεων LCD το 2020, αλλά η πανδημία προκάλεσε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για τηλεοράσεις, επομένως καθυστέρησε την αλλαγή. Αλλά με τις τιμές LCD να συνεχίζουν να πέφτουν, φαίνεται ότι η Samsung Display αποφάσισε να στραφεί σε πιο premium επιλογές.

H Samsung Display σχεδιάζει να μετατρέψει τουλάχιστον μερικά από τα εργοστάσια παραγωγής LCD της σε εργοστάσια παραγωγής QD-OLED, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά νέα για όσους περιμένουν ότι η τεχνολογία επόμενης γενιάς, QD-OLED, θα γίνει πιο οικονομική.

Τεύχος 93

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ