Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 January 2022 12:29

Η Roland Berger έχει τη λύση για την έλλειψη ημιαγωγών

Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής συμβουλευτικής εταιρείας επιχειρήσεων, Roland Berger, η έλλειψη των ημιαγωγών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεχιστεί και το 2023. Αυτό θα προκαλέσει την εκ νέου αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων, τη μειωμένη παραγωγή αυτοκινήτων και την παράταση της αναμονής των καταναλωτών μέχρι την παραλαβή των καινούργιων τους αυτοκινήτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα με την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ημιαγωγών και με τη σύναψη νέων συμφωνιών με εταιρείες που παράγουν τα περιζήτητα τσιπ.

Ωστόσο, η Roland Berger προτείνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες την υιοθέτηση μιας νέας αρχιτεκτονικής για τα μοντέλα τους, η οποία θα επιτρέπει τον έλεγχο των διάφορων λειτουργιών τους μέσα από μια ενιαία, κεντρική μονάδα, ώστε να απαιτούνται λιγότερα μικροτσίπ και να αποφευχθούν οι παραπάνω συνέπειες.

Τα υφιστάμενα αυτοκίνητα βασίζονται σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα, όπου ξεχωριστοί ημιαγωγοί ελέγχουν διαφορετικές λειτουργίες. Απαιτούνται, δηλαδή περίπου 1.400 τσιπ για τον εφοδιασμό ενός σύγχρονου αυτοκινήτου, καθιστώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες πλήρως εξαρτημένες από τις εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών. Η Roland Berger τονίζει ότι με αυτόν τον επανασχεδιασμό, τα αυτοκίνητα θα ενσωματώσουν τα τελευταίας γενιάς τσιπ που παράγονται με εκθετικούς ρυθμούς.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ