Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 October 2022 06:48

Η Nokia θα ηγηθεί της δεύτερης φάσης του έργου EU 6G

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τη Nokia για να ηγηθεί της δεύτερης φάσης ενός εμβληματικού έργου 6G για τη δημιουργία μιας προτυποποιημένης πλατφόρμας και μιας συνολικής εικόνας του συστήματος.

Η Nokia δήλωσε ότι το Hexa-X-II πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 και να διαρκέσει για δυόμισι χρόνια.

Η δεύτερη φάση του ερευνητικού έργου, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., αντιπροσωπεύει «την πλήρη αλυσίδα αξίας για μελλοντικές λύσεις συνδεσιμότητας». Η κοινοπραξία αφορά 44 εταιρείες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων προμηθευτών δικτυακού εξοπλισμού, χειριστών, κάθετων και παρόχων τεχνολογίας, οι οποίοι θα συνεργαστούν με εξέχοντα ευρωπαϊκά ερευνητικά ινστιτούτα επικοινωνιών.

Η Nokia εξήγησε ότι στόχος και των δύο γύρων της έρευνας της Hexa είναι «να καθιερωθεί η Ευρώπη ως ηγέτης στο 6G».

Ο vendor ηγήθηκε επίσης της πρώτης φάσης του προγράμματος, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2020 με έμφαση στις περιπτώσεις χρήσης, την ανάπτυξη υποκείμενων τεχνολογιών και τον καθορισμό της πιθανής αρχιτεκτονικής για την τεχνολογία 6G.

Η Ericsson διορίστηκε technical manager για το Hexa-X-II.

Η Orange, η Telecom Italia, το Technische Universitat Dresden, το Πανεπιστήμιο του Oulu και οι εταιρείες πληροφορικής Interuniversity Microelectronics Center και Atos θα συντονίσουν διάφορα project, όπως η εξέλιξη και η καινοτομία του ραδιοφώνου, μελλοντικές συσκευές και ευέλικτες υποδομές, έξυπνη διαχείριση δικτύου και αξίες, απαιτήσει, κ.ά.

Η κοινοπραξία Hexa-X-II σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα, την αποφυγή αποκλεισμών και την αξιοπιστία.

Τεύχος 148

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ