Skip to main content
17 July 2024 06:44

Η Nexi Ελλάδος στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Η Nexi Ελλάδος συμμετείχε στο 28th Annual Economist Government Roundtable, με τον κο Νίκο Παπαδόγλου, Deputy CEO, να τοποθετείται σχετικά με τον ρόλο των μεταρρυθμίσεων στην ενίσχυση της παραγωγικότητας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο Enhancing the business environment through growth, stability and co-operation.

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να “αναπνέει” προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά, με απώτερο στόχο τη βιωσιμότητα», ανέφερε ο κος Παπαδόγλου, τονίζοντας τη ζωτική σημασία της διαρκούς εξέλιξης του ρυθμιστικού πλαισίου και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, καθώς και την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων και κορυφαίων ταλέντων.

Υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, ενώ επεσήμανε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς μόλις τα τελευταία δύο χρόνια επενδύθηκαν από ξένους επενδυτές πάνω από 1 δισ. ευρώ στη βιομηχανία των πληρωμών».

Επίσης, επεσήμανε ότι η αγορά των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο με διψήφιο ποσοστό. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τα μετρητά, με τον αριθμό χρηστών ψηφιακών πορτοφολιών σε παγκόσμιο επίπεδο να αναμένεται να ξεπεράσει το 1,3 δισ., ενώ ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με Tap N Pay, μέσω κινητού ή wearables, αυξάνεται σημαντικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η ανάγκη για τη δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος, καθώς και κινήτρων για την αποφυγή της φοροδιαφυγής και στοχευμένης εκπαίδευσης, είναι καίριας σημασίας για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς».

Τονίζοντας την αναγκαιότητα προσέλκυσης νέων ταλέντων ανέφερε ότι: «Το brain regain, με τη σειρά του, είναι ένα ακόμη κρίσιμο εργαλείο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει και θα προσελκύει στη χώρα όχι μόνο τις επενδύσεις, αλλά και την καινοτομία. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο του fintech, καθώς στρέφεται συστηματικά προς τις ΗΠΑ». Και συμπλήρωσε ότι: «Είναι αναγκαίο να επιδιώξουμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα ταλαντούχοι άνθρωποι, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της οικονομίας μας».

ΤΕΥΧΟΣ 550

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ