Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 September 2024 06:43

Η Neuropublic παρουσίασε τις καινοτομίες της στη ΔΕΘ 2024

Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μία ακόμα χρονιά, δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με άξονα τις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών.

Στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο «θεσμικό» ραντεβού του πολιτικού κόσμου της χώρας και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της εκπαίδευσης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αντανακλώντας τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας. Σημείο διαφοροποίησης της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε το περίπτερο της Neuropublic που έλκυσε τους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα αναφορικά με τις καινοτόμες προτάσεις της εταιρείας στον αγροδιατροφικό τομέα, τις επιχειρήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά στημένο έναν πλήρως λειτουργικό αγρομετεωρολογικό σταθμό gaiasense και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει ένα τέτοιο δίκτυο, οι οποίες αφορούν όχι μόνο στον αγρότη αλλά και τον πολίτη.

Αξιοσημείωτη ήταν η πληθώρα γόνιμων Β2Β συναντήσεων μεταξύ στελεχών της Neuropublic και άλλων εταιρειών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με στόχο να διερευνηθεί η πιθανότητα συμφωνιών συνεργασίας και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις σε προϊόντα καινοτομίας και μελλοντικά εγχειρήματα μεγάλου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, φέτος παρουσιάστηκαν τα συστήματα, τα οποία έχει σχεδιάσει η εταιρεία για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι στο πλαίσιο του προγράμματος των «έξυπνων πόλεων». Σκοπός του είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών, με την επιλογή εκείνων των ψηφιακών έργων που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτεραιότητες κάθε Δήμου.

ΤΕΥΧΟΣ 579

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ