Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 July 2024 06:50

Η Metlen ενισχύει την Avokado

Με δεδομένο ότι ο αναλογικός κόσμος που γνωρίζαμε φαίνεται σταδιακά να αλλάζει, η μετάβαση και η προσαρμογή στη νέα ψηφιακή εποχή αποτελούν ικανές και αναγκαίες συνθήκες για την ανάπτυξη σύγχρονων επιχειρήσεων. Η Metlen Energy και Metals είναι μία εταιρεία που επενδύει σταθερά και στρατηγικά στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη διαρκή πρόοδό της και την εναρμόνισή της με τις διεθνείς τάσεις.

Η ενεργειακή κρίση και η έντονη δημόσια συζήτηση που πυροδοτείται γύρω από το εν λόγω θέμα τα τελευταία χρόνια και με την πρόοδο που παρουσιάζει η τεχνολογία, σπρώχνει τον επιχειρηματικό κόσμο στη διαρκή αναζήτηση ευφυών λύσεων.

Το 2021, δημιουργήθηκε με χαρακτηριστικά νεοφυούς επιχείρησης η Avokado που ήρθε να καλύψει το κενό που υπάρχει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο στη δημιουργία λογισμικού προϊόντος για νέες τεχνολογικές λύσεις στην ενέργεια.

Η Metlen αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ιδέα της Avokado με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, δίνοντάς της, μάλιστα, τη δυνατότητα να αποκτήσει την αυτοτέλειά της ως startup, με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και την παραγωγή καινοτομίας μέσα από την ώσμωση και τη διαρκή αξιοποίηση πληθώρας τεχνολογικών εργαλείων, στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Συνδυάζοντας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, data intelligence και νέες τεχνολογίες, όπως internet of energy, mobile, social, blockchain, η Avokado αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την παροχή ενέργειας και κτίζει «έξυπνες πόλεις» για «έξυπνους πολίτες».

Στόχος της είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες της ενεργειακής μετάβασης, με όρους αειφορίας, διατηρώντας μία ανθρωποκεντρική, αλλά και περιβαλλοντοκεντρική προσέγγιση σε ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

ΤΕΥΧΟΣ 456

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ