Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 May 2024 06:56

Η LG OLED αναβιώνει ψηφιακά τα έργα του Kim Whanki

Η LG Electronics παρουσιάζει την ευκαιρία να γνωρίσετε τα εμβληματικά έργα του πιο αγαπημένου καλλιτέχνη της Νότιας Κορέας, Kim Whanki σε συνεργασία με τη Frieze New York και το Κορεατικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης (KCCNY).

Μια ατομική παρουσίαση του Kim Whanki, We Meet Again in New York, θα είναι ορατή στο LG OLED Lounge στο Frieze New York 2024, από 1 έως 5 Μαΐου. Παράλληλα, μια ειδική έκθεση του Κορεάτη δασκάλου στο KCCNY με τίτλο Whanki in New York θα προβληθεί από τις 2 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου. Οι δύο παρουσιάσεις μαζί σηματοδοτούν την πρώτη δημόσια προβολή των έργων του Kim στη Νέα Υόρκη, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του το 1974.

Ο Κιμ είναι πρωτοπόρος της κορεατικής αφηρημένης τέχνης και πιο γνωστός για τα έργα του που συνοψίζουν την αρχετυπική κορεάτικη αισθητική. Το καλλιτεχνικό του ταξίδι -από την Κορέα στην Ιαπωνία, τη Γαλλία και τελικά την Αμερική- έχει διαμορφώσει το χαρακτηριστικό του στυλ καθαρής λυρικής αφαίρεσης που προέρχεται από τη φύση, το οποίο είχε μια βαθιά επιρροή σε γενιές αφηρημένων ζωγράφων στην Κορέα.

Συνολικά πέντε αφηρημένα αριστουργήματα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της Νέας Υόρκης του Kim Whanki και εκφράζονται ψηφιακά από μια νέα γενιά καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν στο LG OLED Lounge στο Frieze New York 2024. Η ομάδα multimedia Κορεατών καλλιτεχνών, κ.ά φρόντισαν πάρα πολύ να κατανοήσουν την πρόθεση του καλλιτέχνη όταν δημιούργησε για πρώτη φορά το έργο τέχνης, ώστε να μπορούν να συλλάβουν την ουσία κάθε κομματιού. Αυτή η προσέγγιση αποκάλυψε πλουσιότερες λεπτομέρειες και βελτιωμένα οπτικά εφέ σε φωτισμό, χρώματα και ευκρίνεια που επιτρέπονται από την αυτοφωτιζόμενη τεχνολογία OLED της LG, διατηρώντας παράλληλα τις αρχικές καλλιτεχνικές προθέσεις του Kim. Η ταυτόχρονη αναδρομική έκθεση του Kim Whanki στο KCCNY, Whanki in New York, όπου η LG OLED συμμετέχει ως Headline Partner, παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για να ρίξετε μια ματιά στον δημιουργικό κόσμο του Kim.

ΤΕΥΧΟΣ 506

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ