Skip to main content
21 September 2023 06:53

Η LG στο πλευρό νέων με ειδικές ανάγκες

Η LG Electronics φιλοξένησε τον διήμερο διαδικτυακό προκαταρκτικό γύρο του 2023 Global IT Challenge για νέους με ειδικές ανάγκες (GITC) 2023 με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας και τον οργανισμό Rehabilitation International της Κορέας.

Η LG Corporation, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας, ηγείται του GITC από το 2011. Το πρόγραμμα ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις δυνατότητες ICT των νέων με ειδικές ανάγκες, δημιουργώντας παράλληλα ένα ισχυρό θεμέλιο που προωθεί την κοινωνική τους ένταξη. Ο διαγωνισμός, ο οποίος διευθύνεται από την LG Electronics και την Οργανωτική Επιτροπή GITC, έχει προσελκύσει συνολικά περίπου 4.500 νέους με ειδικές ανάγκες από 38 χώρες που έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

Φέτος, περίπου 500 νέοι με ειδικές ανάγκες που επιλέχθηκαν μέσω τοπικών προκριματικών γύρων σε 17 χώρες συμμετείχαν σε 6 διαγωνισμούς για να κερδίσουν τη θέση τους στους τελικούς, που θα διεξαχθούν στο Άμπου Ντάμπι των ΗΑΕ, τον Οκτώβριο του 2023. Όσοι σημειώσουν εξαιρετικές επιδόσεις, θα λάβουν πιστοποιητικά και χρηματικά έπαθλα σε κάθε κατηγορία.

«Το Global IT Challenge έχει να κάνει με την οικοδόμηση ενός θεμελίου που επιτρέπει στα άτομα με ειδικές ανάγκες να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία, με πρώην συμμετέχοντες να αποδεικνύουν ότι μπορούν να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της πληροφορικής», δήλωσε ο Yoon Dae-sik, ανώτερος αντιπρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων στην LG Electronics. «Ως παγκόσμια εταιρεία, θα προσπαθούμε πάντα να υποστηρίζουμε τους νέους με ειδικές ανάγκες, ώστε να μπορούν να κυνηγήσουν τα πάθη τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Τεύχος 354

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ