Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 March 2024 07:51

Η LG αρωγός στον εξοπλισμό έξυπνων εργοστασίων

Η LG Electronics επεκτείνει τα επιχειρηματικά της σχέδια στην παγκόσμια αγορά έξυπνων εργοστασίων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην κατασκευή και λειτουργία έξυπνων αυτόνομων εργοστασίων.

Νωρίτερα φέτος, η LG δημιούργησε το Smart Factor Business Division στο πλαίσιο του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Παραγωγής (PRI) και ξεκίνησε να αξιοποιεί τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια για την κατασκευή έξυπνων εργοστασίων. Αυτές οι καινοτομίες θα παρουσιαστούν στην MODEX 2024, την κορυφαία εμπορική έκθεση εφοδιαστικών αλυσίδων, που πραγματοποιείται στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Η LG smart factory business παρέχει λύσεις παραγωγικής αυτοματοποίησης και ενσωματώνει τον προγραμματισμό παραγωγής με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, τις λειτουργίες και τη λύση Digital Twin. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των πελατών της, προσφέροντας βέλτιστες λύσεις σε όλα τα επίπεδα, από τον προγραμματισμό και τη σχεδίαση του εργοστασίου έως την κατασκευή και τη λειτουργία. Επιπλέον, θα προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αναβάθμιση των παραγωγικών μονάδων.

Με εκτεταμένη εμπειρία στα έξυπνα εργοστάσια, η LG διαθέτει εκτεταμένη κατασκευαστική εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως οικιακές συσκευές, λύσεις για τον αέρα, τηλεοράσεις, εξαρτήματα οχημάτων και ρομποτική. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει εξοπλισμό και τεχνολογίες επικοινωνίας τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένων ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης με τη χρήση μεγάλων δεδομένων και συστημάτων προγνωστικής αξιολόγησης της ποιότητας.

Η LG έχει εξασφαλίσει επίσης βασικές ψηφιακές τεχνολογίες για την υλοποίηση αυτοματοποιημένων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και του Internet of Things (IoT). Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ένα ευφυές σύστημα παραγωγής, όπου τα ρομπότ με δυνατότητα εκμάθησης εκτελούν εργασίες καθοδηγούμενα από το Digital Twin Solution της εταιρείας.

Τεύχος 473

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ