Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 January 2022 10:03

Η JP Morgan εξαγοράζει μερίδιο της Viva Wallet

Έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς της Viva Wallet με την JP Morgan, η οποία θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στην Viva:

  • Hedosophia: 27%
  • Family office Λάτση: 13%
  • Deca: 7%

Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva, X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου, θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το management της εταιρείας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνάντηση που θα έχει ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο όμιλος Viva έχει παρουσία μέσω υποκαταστημάτων ηλεκτρονικού χρήματος σε 21 χώρες, ενώ διαθέτει γραφεία σε 23 χώρες. Μέσω της Vivabank και της τραπεζικής άδειας, που απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2019, η Viva είναι σε θέση να παρέχει ένα σύνολο από υπηρεσίες, που δεν παραπέμπουν στο παραδοσιακό τραπεζικό μοντέλο αποδοχής καταθέσεων, μέσω των οποίων περνάει η δημιουργία χρηματοδοτικών προϊόντων. Ο όμιλος εξασφάλισε χρηματοδότηση 66,7 εκατ. ευρώ από 3 επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Breyer Capital.

Η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει έσοδα 120 εκατ. ευρώ για το 2022. Πέρυσι παρουσίασε έσοδα 44 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30% συγκριτικά με το 2020.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ