Skip to main content
9 February 2022 09:48

Η Interlei γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας με το Alma IT Academy

Η Interlei, ο εκπαιδευτικός οργανισμός που ασχολείται 15 χρόνια αποκλειστικά με την Τεχνική Εκπαίδευση στον χώρο του IT, αναγνώρισε τα κενά που υπάρχουν στην αγορά εργασίας από εξειδικευμένο προσωπικό στον χώρο της πληροφορικής και δημιούργησε το Alma IT Academy. Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που αποτελεί μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων και της αγοράς εργασίας και παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας – θεωρία και πρακτική εξάσκηση – στους σπουδαστές.

Οι καταρτιζόμενοι, επιλέγοντας μία από τις κατευθύνσεις του Alma IT Academy – Network Engineer, Cybersecurity Engineer και Full Stack Developer  – αποκτούν την πιστοποιημένη εξειδίκευση που χρειάζονται και αποκτούν γνώσεις τις οποίες θα μπορέσουν να εφαρμόσουν από την πρώτη κιόλας ημέρα για τον εργοδότη τους. Τα μαθήματα υλοποιούνται με διδασκαλία καθηγητή είτε στις εγκαταστάσεις της Interlei είτε online LIVE με ζωντανή σύνδεση.

Παράλληλα, όμως, οι σπουδαστές μέσα από σεμινάρια και workshops που θα παρακολουθήσουν συμπληρωματικά, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους, να θέσουν και να επιτύχουν νέους και υψηλούς στόχους. Με την καθοδήγηση των άρτια καταρτισμένων καθηγητών της Interlei, θα βελτιώσουν το βιογραφικό τους και την παρουσία τους στα επαγγελματικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το LinkedIn, έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ.

Μέσα από το Alma IT Academy, οι σπουδαστές θα προετοιμαστούν και για τις συνεντεύξεις εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία, αυτοπεποίθηση και να ανακαλύψουν τους καλύτερους τρόπους για να παρουσιάζουν τον εαυτό τους αντιπροσωπευτικά στους υποψήφιους εργοδότες τους. Επιπλέον, θα αναπτύξουν και άλλου είδους δεξιότητες, όπως είναι η δημιουργικότητα, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η οργάνωση χρόνου, η προσαρμοστικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η πειθαρχία – δεξιότητες περιζήτητες από τους εργοδότες.

Εκτός από τους σπουδαστές, επωφελούνται και οι εταιρικοί συνεργάτες του Alma IT Academy! Με ποιον τρόπο; Έχουν κι αυτοί πρόσβαση σε δυσεύρετο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό: Απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τμήματα Πληροφορικής, έως 29 ετών, με επαγγελματική εμπειρία.

Η Interlei έχει διεκπεραιώσει αντίστοιχα projects για γνωστές εταιρείες του χώρου και έχει την εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση ακαδημαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο χώρο του  IT. Αξίζει, λοιπόν, να κυνηγήσετε μια συνεργασία με το Alma IT Academy είτε ως sponsors επιλέγοντας 1 από τα 3 προσφερόμενα προγράμματα συνεργασίας – Gold, Silver και Bronze – είτε επιλέγοντας από τους απόφοιτους τους μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας.

Τεύχος 5

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ