Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 March 2022 10:00

Η Hellenic Cables αναλαμβάνει νέες νησιωτικές διασυνδέσεις

Του Χάρη Ματθαίου

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η Hellenic Cables, που αποτελεί τον κλάδο καλωδίων της, αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός αριθμού νέων υποβρύχιων διασυνδέσεων μέσης τάσης συνολικού μήκους περίπου 19χλμ., ως ανάδοχος του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ανακοίνωση μιλάει για έργο «με το κλειδί στο χέρι», το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή και την προμήθεια των υποβρύχιων καλωδίων, των παρελκόμενων υλικών και εξαρτημάτων τους, καθώς και την πραγματοποίηση του συνόλου των σχετικών εργασιών εγκατάστασης, προστασίας και διασύνδεσης των υποβρύχιων καλωδίων με το χερσαίο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Η σχετική σύμβαση, που είναι διάρκειας 15 μηνών, υπογράφηκε μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και της Fulgor, η οποία είναι 100% θυγατρική της Hellenic Cables.

Η παραγωγή των καλωδίων πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασής τους, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2023. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Αναφερόμενος στην ανάληψη του έργου, ο CEO της Cenergy Holdings, κ. Αλέξης Αλεξίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ για τον εκσυγχρονισμό των Δικτύων Διανομής, με σκοπό τη διασφάλιση της αδιάλειπτης και αξιόπιστης τροφοδότησης των νησιωτικών περιοχών της χώρας και τον ευχαριστούμε που, για ακόμα μια φορά, μας εμπιστεύτηκε».

Υπενθυμίζεται ότι η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, η οποία επενδύει σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.

Τεύχος 22

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ