Skip to main content
11 January 2023 07:49

Η Google Cloud συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Κουβέιτ

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Google Cloud σχημάτισε στρατηγική συμμαχία με την κυβέρνηση του Κουβέιτ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ψηφιοποίησης σε όλο τον δημόσιο τομέα της χώρας.

Η Google Cloud είπε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση κυβερνητικών υπηρεσιών, την μετεγκατάσταση και αποθήκευση εθνικών δεδομένων με ασφάλεια στο cloud και τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων.

Το Κουβέιτ είναι η τρίτη επένδυση της Google Cloud στη Μέση Ανατολή, μετά το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Επίσης, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει τοπικό γραφείο χωρίς να προσδιορίσει χρονοδιάγραμμα.

Υπάρχει αυξανόμενος ανταγωνισμός για την ανάπτυξη υπηρεσιών cloud στην περιοχή μεταξύ των διεθνών παικτών, με κινεζικές εταιρείες, όπως η Huawei, να διεκδικούν επίσης επικερδείς κρατικές συμβάσεις ως μέρος των εθνικών σχεδίων οικονομικού μετασχηματισμού στον Κόλπο.

Η συμμαχία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κουβέιτ να αξιοποιήσει την καινοτόμο τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Google Cloud στα Data Analytics, στο Cybersecurity και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να καταστήσει την ψηφιοποίηση μία από τις κορυφαίες εθνικές της προτεραιότητες τα επόμενα χρόνια.

Ως μέρος της στρατηγικής συμμαχίας, η Google Cloud θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Κουβέιτ για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών πολιτών και την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων του. Επιπλέον, Google Cloud και κυβέρνηση του Κουβέιτ θα συνεργαστούν για την υλοποίηση μιας σειράς πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την αποκατάσταση από καταστροφές και την έξυπνη διαβίωση.

Τεύχος 203

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ