Skip to main content
12 July 2024 06:50

Η FCC «κυνηγά» την Royal Tiger!

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα εξελιγμένων απειλών στον κυβερνοχώρο, καθιστώντας την ασφάλεια των δικτύων επικοινωνίας πιο κρίσιμη από ποτέ. Καθώς αυτά τα δίκτυα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αυξάνεται η ανάγκη άμυνας έναντι κακόβουλων παραγόντων.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) έκανε ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά των απειλητικών ρομποτικών κλήσεων, κατονομάζοντας επίσημα τον πρώτο φορέα απειλής, την Royal Tiger. Η Royal Tiger καλύπτει τις περιφέρειες της Ινδίας, του Ηνωμένο Βασίλειο, των ΗΑΕ και των ΗΠΑ. Λειτουργεί υποδυόμενη κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με παραποιημένους αριθμούς και προωθώντας ψεύτικες προσφορές πιστωτικών καρτών. Το 2023, η FCC ανέφερε 853.935 απάτες πλαστοπροσωπίας, με αποτέλεσμα απώλειες ύψους σχεδόν 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση αυτή της FCC αποσκοπεί στην ενίσχυση του εντοπισμού ατόμων και οντοτήτων που βρίσκονται πίσω από αυτές τις κακόβουλες εκστρατείες μέσω διεθνών συνόρων.

Επιπλέον, έχει κατονομάσει εταιρείες που σχετίζονται με την Royal Tiger ως Απειλή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών για τις Καταναλωτικές Επικοινωνίες (C-CIST). Η παροχή αριθμών τηλεφώνου ή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, άμεσα ή έμμεσα, σε οποιονδήποτε βρίσκεται στη λίστα C-CIST της FCC θέτει μια εταιρεία σε κίνδυνο από ενέργειες επιβολής της FCC. Επιπλέον, εάν οι τελικοί χρήστες συμμετέχουν σε απάτη πλαστοπροσωπίας, μια εταιρεία μπορεί επίσης να θεωρηθεί υπεύθυνη σύμφωνα με τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά της απάτης πλαστοπροσωπίας, οι οποίοι απαγορεύουν την παροχή των εργαλείων για τέτοια απάτη.

Οι ηγέτες κυβερνοασφάλειας πρέπει να ενημερώνονται για τις εξελισσόμενες απειλές για να προστατεύουν τους οργανισμούς τους.

ΤΕΥΧΟΣ 547

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ