Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

2 July 2024 06:42

Η Dotsoft αναβαθμίζει τον Δήμο Καλυμνίων

Η εταιρεία Dotsoft Α.Ε. υπέγραψε νέα σύμβαση ανάθεσης με τον Δήμο Καλυμνίων για το έργο Εφαρμογές Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Καλύμνου. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με αυξημένη εμπειρία διαδραστικότητας προς τον χρήστη για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Καλύμνου. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν:

• Εφαρμογή εικονικής κατάδυσης, μέσω της οποίας ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει ευρήματα μέσα σε φανταστικά ναυάγια που θα σχετίζονται με τις σημαντικές ιστορικές περιόδους του νησιού.

• Εφαρμογή ψηφιακού διαδραστικού χάρτη επαυξημένης πραγματικότητας με οπτικοακουστικό περιεχόμενο για την κατάδυση, αλλά και γενικότερα για μνημεία, πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά δρώμενα της Καλύμνου.

• Διαδραστικό ντοκιμαντέρ για την κατάδυση.

Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, η προσέλκυση της νέας γενιάς τουριστών και επισκεπτών μέσω της ενσωμάτωσης του πολιτισμού στην αλυσίδα του τουρισμού της εμπειρίας και η ενίσχυση της συνείδησης σχετικά με θέματα προφύλαξης της πολιτιστικής / αρχαιολογικής κληρονομιάς. Το έργο θα προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλύμνου μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την ιστορία, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές του νησιού.

ΤΕΥΧΟΣ 539

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ