Skip to main content
4 July 2023 06:48

Η Cegeka επεκτείνεται στην Ελλάδα

Η Cegeka, ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT), με έδρα το Βέλγιο, ξεκινά την επέκτασή της στην Ελλάδα με την αναζήτηση νέου χώρου γραφείων και την πρόσληψη των πρώτων στελεχών της στην Αθήνα. Η εταιρεία, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, αναζητά επαγγελματίες πληροφορικής υψηλής εξειδίκευσης για να ενταχθούν στην ομάδα της.

Το πλάνο της Cegeka στη χώρα μας περιλαμβάνει επενδύσεις που θα αγγίξουν το ύψος των 20-25 εκατ. ευρώ.Έχει ήδη ιδρύσει μια νομική οντότητα και ένας υπεύθυνος προσλήψεων θα αναλάβει να τη στελεχώσει με εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής που ταυτίζονται με τις αξίες της Cegeka. Παράλληλα, αναζητείται επαγγελματικός χώρος γραφείων στην Αθήνα για να προσφέρει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει για την κάλυψη 15 ανοιχτών θέσεων, που καλύπτουν διαφορετικούς ρόλους και τεχνογνωσία στον τομέα της Πληροφορικής. «Αναμένοντας να φτάσουμε τους 300 εργαζόμενους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των ταλέντων πληροφορικής στην Ελλάδα για να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην Ευρώπη», λέει ο κος Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως υπάρχει ήδη η προοπτική να ανοίξουν στο μέλλον γραφεία και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη ,η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Από την Αθήνα, η Cegeka θα αναπτύξει δραστηριότητες στην Ελλάδα ως μέρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της εταιρείας. Η Ελλάδα θα γίνει η τέταρτη χώρα στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, μετά τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία. Εκτός από τις περιοχές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, από όπου εξυπηρετούνται οι πελάτες της, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η Cegeka ξεκίνησε ως οικογενειακή εταιρεία και έχει επιτύχει τα τελευταία 30 χρόνια αξιοσημείωτη ανάπτυξη, που κορυφώθηκε με κύκλο εργασιών 871 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

Τεύχος 319

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ