Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 January 2023 07:48

Η Carlyle Group επενδύει στη Hack The Box 

Την άντληση επενδυτικών πόρων ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων από την Carlyle Group ανακοίνωσε η ελληνική Hack The Box, δημιουργός λογισμικού εκπαίδευσης για την κυβερνοασφάλεια. 

Ο όμιλος Carlyle αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως με 369 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση και η επένδυση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Paladin Capital Group, Osage 

University Partners, Marathon Venture Capital, Brighteye Ventures και Endeavor Catalyst Fund. 

Ο γύρος χρηματοδότησης αυτός, δίνει τη δυνατότητα στη Marathon Venture Capital να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της και να επιστρέψει το Marathon Fund I στο σύνολό του και πλέον αυτού, εξασφαλίζοντας σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους του, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού δημοσίου. 

Παράλληλα, η Marathon έδωσε τη δυνατότητα στους μετόχους της να συμμετέχουν απευθείας στον επενδυτικό γύρο της εταιρείας, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό, και άρα συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της Hack The Box. 

Η Hack The Box ξεκίνησε το 2017 με στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια. Σήμερα, χιλιάδες οργανισμοί ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κυβερνήσεων, εταιρειών που ανήκουν στη λίστα Fortune 500 και ακαδημαϊκών ινστιτούτων, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Hack The Box, διατηρώντας ένα καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κυβερνοαπειλή. 

Σχετικά με τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Χάρης Πυλαρινός, συνιδρυτής και CEO της Hack The Box, δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε εταιρείες και μεμονωμένους χρήστες να θωρακίσουν τα συστήματά τους. Η διαρκής εξέλιξη των μεθόδων κυβερνοαπειλών σήμερα, απαιτεί συνεχή εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τις τελευταίες πρακτικές στον τομέα και προσομοίωση πραγματικών συνθηκών. Οι μηχανικοί χρειάζεται να υιοθετήσουν νοοτροπία ενός hacker, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε κυβερνοαπειλή. Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία που καλλιεργείται μέσα από την πλατφόρμα της Hack The Box». 

Τεύχος 206

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ