Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 June 2022 06:48

Η BS αναλαμβάνει την αξιολόγηση των επιχειρήσεων για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη προβλέπει ενισχύσεις μέχρι 75% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή εγκατάστασης. Η πιο σημαντική καινοτομία του νέου πλαισίου αφορά στον χρόνο που θα απαιτείται πλέον για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων θα ολοκληρώνεται εντός 60 ημερών, ώστε να γνωρίζει ο επενδυτής αν θα λάβει την προβλεπόμενη ενίσχυση και να προχωρήσει στον προγραμματισμό υλοποίησης της επένδυσης.

Οι εξής μορφές επιχειρήσεων μπορούν να συμμετέχουν στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ως δικαιούχοι – λαμβάνοντας ενίσχυση ανά επενδυτικό σχέδιο από 100.000 ευρώ μέχρι 10.000.000 ευρώ: Εμπορικές εταιρείες, Συνεταιρισμοί, Κοιν.Σ.Επ, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών, Αστικοί Συνεταιρισμοί, Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις, Υπό ίδρυση ή υπό συγχώνευση εταιρείες, κοινοπραξίες με προϋπόθεση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ, Δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και θυγατρικές τους υπό προϋποθέσεις.

Η ενίσχυση αφορά σε ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, πράσινη μετάβαση, «Νέο Επιχειρείν», Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, έρευνα και εφαρμοσμένη καινοτομία, επιχειρηματική εξωστρέφεια, κ.ά.

Η Business Solutions αναλαμβάνει συνολικά όλη τη διαδικασία ένταξης στα Αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, από την ενημέρωση, τη μελέτη και την προαξιολόγηση, μέχρι την εκπόνηση της επενδυτικής πρότασης, την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών έως και την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Τεύχος 97

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ