Skip to main content
6 June 2022 09:00

Η Bluestream για το έργο cloud στη ΔΕΔΑ

Το έργο με τίτλο Ενοικίαση υπολογιστικών υποδομών που ανέλαβε ως ανάδοχος η Bluestream για τη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου, έρχεται ως συνέχεια της πρώτης φάσης μετάβασης της on-premises υποδομής της ΔΕΔΑ στο Microsoft Azure που ολοκληρώθηκε από τη BlueStream Solutions τον Μάρτιο του 2021. Στόχος της δεύτερης αυτής ενότητας εργασιών είναι η εξασφάλιση της υψηλής διαθεσιμότητας των συστημάτων, η δημιουργία ανεξάρτητου δικτύου για τη φιλοξενία τους, η ύπαρξη τοίχους προστασίας, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με δυνατότητα επαναφοράς, η διασφάλιση της διασυνδεσιμότητας και της συνεχούς επιχειρησιακής λειτουργίας και τέλος η επίβλεψη των συστημάτων για την αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Η μεθοδολογία σχεδιασμού και υλοποίησης έγινε σύμφωνα με το Microsoft Cloud Adoption Framework. Ικανοποιώντας πλήρως τις ανάγκες που έχουν τεθεί από τον φορέα, η Bluestream Solutions σχεδίασε και προχωρά στην υλοποίηση της επέκτασης των υποδομών, εξοικονομώντας πόρους και βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση και το SLA των συστημάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 230.000 ευρώ (με δικαίωμα προαίρεσης 100.000 ευρώ).

Ο κος Ισαάκ Γραμματικόπουλος, Sales Specialist της Bluestream, δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού έργου cloud, το οποίο επιτεύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς προβλήματα και καμία απολύτως παρέκκλιση από το προγραμματισμένο πλάνο αφήνοντας τον φορέα απόλυτα ικανοποιημένο».

Τεύχος 80

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ