Skip to main content
24 May 2023 06:45

Η Bitdefender επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Ferrari

Του Χρίστου Κρανάκη

Η Bitdefender, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσε ότι επέκτεινε τη συνεργασία της με τη γνωστή ομάδα της Formula 1, Ferrari, μέσω της σύναψης συμφωνίας για την παροχή Bitdefender Advanced Threat Intelligence στις δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ferrari θα ενσωματώσει το Bitdefender Advanced Threat Intelligence στο κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας (SOC) της εταιρείας για να βοηθήσει τους αναλυτές ασφαλείας της Ferrari να επικυρώνουν και να ταξινομούν γρηγορότερα τις ειδοποιήσεις ασφαλείας και να βελτιώσει τους χρόνους αντιμετώπισης πιθανών περιστατικών.

Τα οφέλη της Ferrari μέσω της χρήσης του Bitdefender Operational Intelligence Feeds αναμένεται να είναι πολλαπλά, καθώς η λύση της Bitdefender επιτρέπει τον εντοπισμό πολλών και διαφορετικών δεικτών απειλών που αφορούν, μεταξύ άλλων, APTs, προσπάθειες phishing, κακόβουλες διευθύνσεις IP, domains, URLs και filehashes που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού και ευπάθειες.

Ακόμα, οι αναλυτές ασφαλείας της Ferrari θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Bitdefender Operational Intelligence API, μια υπηρεσία που παρέχει αξιοποιήσιμες πληροφορίες, όχι μόνο για τις ίδιες τις απειλές κυβερνοασφάλειας, αλλά και πληροφορίες που τις περιβάλλουν, όπως οι φορείς απειλών, οι οικογένειες κακόβουλου λογισμικού, τα προφίλ των θυμάτων (βιομηχανία, χώρα, πλατφόρμα), η εμπιστοσύνη, το επίπεδο κινδύνου, οι ευπάθειες, τα exploits κ.ο.κ.

«Όπως και στους αγώνες της F1, κάθε δευτερόλεπτο μετράει όταν πρόκειται για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αναχαίτιση επιθέσεων κυβερνοασφάλειας. Η δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τις απειλές είναι υψίστης σημασίας για τις επιχειρήσεις ασφαλείας και την ταχεία ανταπόκριση», δήλωσε ο Florin Talpes, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Bitdefender. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Ferrari για να ενσωματώσουμε την λύση της Bitdefender στις επιχειρήσεις ασφαλείας της εταιρείας. Αυτή η επέκταση βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Scuderia Ferrari Team. Ως δύο ηγέτες στους αντίστοιχους τομείς μας, θα συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τη Ferrari να παραμείνει μπροστά από τις πιο πρόσφατες απειλές κυβερνοασφάλειας».

Τεύχος 291

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ