Skip to main content
26 June 2024 06:45

Η AWS στηρίζει τις genAI startups

Η Amazon Web Services ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος ύψους 230 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη νεοφυών εταιρειών από όλο τον κόσμο με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εφαρμογών Generative AI. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχουσες νεοφυείς εταιρείες, ειδικά εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη φάση της λειτουργίας τους, θα έχουν στη διάθεσή τους AWS credits, πρόσβαση σε προγράμματα mentorship, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να διευρύνουν τις προοπτικές τους σε σχέση με τη χρήση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Μέσω του νέου αυτού προγράμματος της AWS, θα χρηματοδοτηθεί επίσης και ο δεύτερος κύκλος του AWS Generative AI Accelerator, μια πρωτοβουλία που παρέχει πρακτική εμπειρία και credits έως 1 εκατ. δολάρια σε κάθε μία από τις 80 συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις αρχικού σταδίου λειτουργίας που χρησιμοποιούν Generative AI.

«Για πάνω από 18 χρόνια, η AWS έχει υποστηρίξει περισσότερες νεοφυείς εταιρείες από οποιονδήποτε άλλο πάροχο cloud. Δεν είναι τυχαίο ότι το 96% των startups με δραστηριότητα στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση αξιοποιούν τεχνολογία AWS», δήλωσε ο κος Matt Wood, Αντιπρόεδρος, Artificial Intelligence Products της AWS. «Με το νέο μας πρόγραμμα, θα βοηθήσουμε startups να αναδειχθούν σε εταιρείες παγκόσμιας κλάσης, παρέχοντας τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν νέες εφαρμογές AI που θα επηρεάσουν όλες τις πτυχές του τρόπου με τον οποίο ο κόσμος μαθαίνει και εργάζεται».

Η AWS θα ανακοινώσει τις νεοφυείς εταιρείες που θα συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο του AWS Generative AI Accelerator στις 10 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου με προσωπικές συνεδρίες στην πανεπιστημιούπολη της Amazon στο Σιάτλ. Οι 80 συμμετέχουσες startups θα κληθούν να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε πιθανούς επενδυτές, πελάτες, συνεργάτες στελέχη της AWS τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του συνεδρίου re:Invent 2024 που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας.

ΤΕΥΧΟΣ 535

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ