Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 April 2022 08:59

Η ARK στηρίζει την iRobot στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FFL

Η ομάδα ρομποτικής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Τουρνουά «FIRST LEGO League» και παράλληλα το εισιτήριο για τον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Χιούστον των Η.Π.Α.
Η ARK στηρίζει την προσπάθεια της iRobot, της ομάδας STEAM Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, η οποία συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής «FIRST LEGO League World Festival», που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20-23 Απριλίου 2022, στο Χιούστον των Η.Π.Α.
Η iRobot εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες ρομποτικής στον κόσμο και τη δυνατότητα να συμμετέχει στο παγκόσμιο First Lego League, αφού πρώτα είχε κατακτήσει τη 2η θέση ανάμεσα σε 50 φιναλίστ, στο Πανελλήνιο Τουρνουά Ρομποτικής FLL Greece, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.
Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα STEAM διακρίνεται σε υψηλό επίπεδο. Στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η iRobot κατέκτησε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία «Innovative Solution», καθώς επίσης και την 4η θέση στο «Robot Game», ανάμεσα σε 90 συμμετέχουσες ομάδες από όλον τον κόσμο.
Κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Χιούστον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ARK, κ. Νίκος Καλαφάτης, ο οποίος συνοδεύει την ομάδα, δήλωσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά για την επιμονή, τη δυναμική και κυρίως τη σταθερότητα που δείχνουν κατορθώνοντας να διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο και να λογίζονται δίκαια μια εκ των κορυφαίων ομάδων STEAM σε όλον τον κόσμο».
Για το επερχόμενο FIRST LEGO League World Festival, ο κ. Καλαφάτης, ανέφερε: «Από την πλευρά μας ως ARK, συνεχίζουμε να στηρίζουμε με υπερηφάνεια τις προσπάθειες της iRobot και να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό της. Εύχομαι στην ομάδα κάθε επιτυχία στον παγκόσμιο διαγωνισμό και είμαι βέβαιος ότι θα μας χαρίσουν ακόμα μία μεγάλη διάκριση».

Τεύχος 55

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ