Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 March 2022 09:56

Η Apple ανακοίνωσε νέες εκδόσεις iPhone SE και iPad Air με 5G

Του Χάρη Ματθαίου

Στην πρώτη της εκδήλωση για το 2022, η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα. Πρόκειται για τη νέα έκδοση του χαμηλού κόστους iPhone SE και τη νέα έκδοση του iPad Air, τα οποία αναβαθμίζονται πλέον με δυνατότητα σύνδεσης 5G και θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις 18 Μαρτίου.

Το τρίτης γενιάς iPhone SE 2022 έρχεται με ισχυρό επεξεργαστή A15 Bionic, οθόνη retina 4.7 ιντσών, πίσω κάμερα 12 megapixel, 5G, κουμπί αρχικής οθόνης με αναγνωριστικό δαχτυλικού αποτυπώματος, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, βελτιωμένη ανθεκτικότητα και ένα νέο σύστημα κάμερας με προηγμένες λειτουργίες, όπως Smart HDR 4, Photographic Styles και Deep Fusion. Διαθέτει συμπαγή και ανθεκτικό σχεδιασμό και μαζί με το iOS 15 προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Η τιμή του θα είναι 429 δολάρια στις ΗΠΑ, ελαφρώς πιο αυξημένη δηλαδή από τα 399 δολάρια του προηγούμενου μοντέλου, ενώ θα διατίθεται σε τρία εκπληκτικά χρώματα midnight, starlight και (PRODUCT) RED.

Η νέα έκδοση του iPad Air, που όπως και το iPhone SE ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2020, λειτουργεί πιο γρήγορα και χειρίζεται πιο απαιτητικές εφαρμογές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Έρχεται με ταχύτερο επεξεργαστή M1 που έχει σχεδιαστεί για φορητούς υπολογιστές, μπροστινή κάμερα 12 megapixel, ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα σύνδεσης 5G. Ξεκινώντας από τα 599 δολάρια, το νέο iPad Air αναμένεται να παραμείνει ως η πρώτη επιλογή tablet μεσαίας κατηγορίας της εταιρείας.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα νέο chip για τους επιτραπέζιους υπολογιστές Mac Studio. Πρόκειται για το M1 Ultra, το οποίο κατασκευάζεται με τη σύνδεση δύο chip M1 Max και είναι οκτώ φορές ταχύτερο από τα chip M1.

Τεύχος 27

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ