Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 June 2022 06:54

Η Alexa κάνει πραγματικότητα επεισόδιο του Black Mirror

Η Amazon αποκάλυψε ότι δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα για την Alexa, η οποία, με βάση μια σύντομη ηχογράφηση, θα διαβάζει με τη φωνή ενός αποθανόντος αγαπημένου προσώπου.

«Αν και η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να εξαλείψει τον πόνο της απώλειας, μπορεί σίγουρα να κάνει τις αναμνήσεις να διαρκέσουν», δήλωσε ο Rohit Prasad, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας για την Alexa, στο συνέδριο re:MARS της Amazon στο Λας Βέγκας.

Σε ένα βίντεο που παίζεται στην εκδήλωση, τίθεται η εξής ερώτηση σε ένα Amazon Echo Dot: «Alexa, μπορεί η γιαγιά να τελειώσει την ανάγνωση του The Wizard of Oz;», και η απάντηση της Alexa ήταν: «Εντάξει». Και όντως ξεκίνησε η ανάγνωση του βιβλίου με τη φωνή της γιαγιάς του παιδιού. Αυτό που έπρεπε να γίνει, σύμφωνα με τη δήλωση του κου Prasad, ήταν ότι έπρεπε να μάθουν να παραγάγουν φωνή υψηλής ποιότητας με λιγότερο από ένα λεπτό ηχογράφησης.

Η δυνατότητα αυτή, που χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, φέρνει αμέσως στο μυαλό το Black Mirror, την δυστοπική τηλεοπτική σειρά που παρουσίαζε ένα επεισόδιο, στο οποίο αναπτύχθηκε παρόμοια τεχνολογία.

Οι αντιδράσεις στο Twitter και γενικότερα στο διαδίκτυο φαίνεται να προκαλεί δυσφορία στο κοινό μία τέτοια εξέλιξη.

Τεύχος 97

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ